دیدار رئیس جهاد دانشگاهی فارس و رئیس ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) استان فارس
رئیس جهاددانشگاهی استان فارس در دیدار با رئیس ستاد اجرایی فرمان حضرت امام(ره) استان فارس با اشاره به ظرفیتهای مختلف جهاددانشگاهی در کشور، استفاده مطلوب از پتانسیلهای این نهاد را بسترساز رونق تولید و ارتقای جایگاه اقتصادی فارس دانست.
به گزارش روابط عمومی جهاد دانشگاهی فارس، امروز چهارشنبه 8 خردادماه، مظاهر بابایی در دیدار با رئیس ستاد اجرایی فرمان حضرت امام(ره) در استان فارس ضمن آرزوی قبولی طاعات و عبادات در ماه رمضان، گفت: مجموعه جهاد دانشگاهی در سال 59 به فرمان حضرت امام(ره) تاسیس شد و مبانی فعالیتهای خود را رویکرد فرهنگی و توسعه مباحث فرهنگی نظام قرار داد که البته به مروز زمان در آموزش و پژوهش نیز وارد شد و امروز به نتایج مطلوبی در این حوزه ها دست یافته است .
وی وجود خبرگزاری بین المللی قرآن (ایکنا) را افتخار فعالیت های شاخص فرهنگی مجموعه جهاد دانشگاهی دانست و افزود: خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) و مرکز افکارسنجی جهاد دانشگاهی (ایسپا) نیز از دیگر پتانسیلهای قوی اجتماعی و فرهنگی این مجموعه به شمار می رود .
رئیس جهاد دانشگاهی فارس با یادآوری این موضوع که جهاد دانشگاهی این استان از مجموعه های قدیمی این نهاد در کشور محسوب می شود، خاطرنشان کرد: فارس طی سالهای متوالی و از گذشته حائز رتبه های اول تا دوم فعالیت های فرهنگی جهاد دانشگاهی کشور بوده و هست .
بابایی ادامه داد: سال گذشته جهاد دانشگاهی مجری برگزاری آزمون استخدامی کشور بود که جهاد دانشگاهی فارس به لحاظ پوشش کانون جمعیتی رتبه دوم کشور را به خود اختصاص داد .
وی در بخشی از سخنانش به آموزش های کوتاه مدت و بلندمدت جهاد دانشگاهی هم اشاره و عنوان کرد: سهم فارس در آموزش های بلندمدت، وجود مرکز علمی کاربردی در رشتههای آیتی و حسابداری است .
رئیس جهاد دانشگاهی فارس اضافه کرد: این مجموعه 12 مرکز آموزشهای کوتاه مدت فعال نیز در استان دارد که سه مرکز آن در کلانشهر شیراز و مابقی در سایر شهرستانهای فارس مستقر است .
بابایی اشتغال و کارآفرینی، مهارت و تمرکز برای رفع نیازهای روز را از اهداف مراکز آموزشی کوتاه مدت جهاد دانشگاهی فارس ذکر و اظهار کرد که سالانه 20 تا 25 هزار نفر مخاطب آموزش های کوتاه مدت مراکز آموزشی جهاد دانشگاهی این استان هستند .
وی با بیان اینکه دغدغههای فعلی جامعه موجب شده تا جهاد دانشگاهی محور برنامههای خود را تمرکز بر برنامههای توسعهای و تولید فناورانه قرار دهد، تصریح کرد: اعتقادی به پژوهشهای کتابخانهای که پس از انجام در گوشهای خاک بخورد، نداریم .
رئیس جهاد دانشگاهی فارس همچنین به انجام 13 هزار و 51 پروژه و 498 اختراع طی چهار دهه اخیر توسط مجموعه جهاد دانشگاهی اشاره و خاطرنشان کرد: اغلب این فعالیت ها امروز در بحث پزشکی، صنعتی، کشاورزی مورد بهرهبرداری قرار گرفته است .
بابایی مرکز رویان را از پتانسیلهای پزشکی جهاد دانشگاهی دانست و گفت: حضور بخش صنعتی، فنی و مهندسی جهاد دانشگاهی در مترو، گیت ها و مته های حفاری نیز قابل توجه است .
وی خاطرنشان کرد: در آستانه چهل سالگی انقلاب اسلامی ایران نمایشگاه دستاوردهای جهاد دانشگاهی استان فارس در قالب بیش از 250 اثر برپا و علاقمندان در جریان این دستاوردها قرار گرفتند .
رئیس جهاد دانشگاهی فارس با بیان اینکه اقدامات این مجموعه در سال جاری را برحسب اولویتها برنامهریزی کردهایم، گفت: رویکرد امسال این مجموعه را موضوع سلامت و در ابعاد مختلف مدنظر قرار دادهایم .
بابایی، راهاندازی پژوهشکده بینرشتهای سلامت را افق و چشمانداز فعالیتهای جهاد دانشگاهی تا 1400 ذکر و بیان کرد: در این پژوهشکده ضمن بررسی دیدگاههای مختلف سلامت، حوزههای علوم رفتاری، روانشناسی، ژنتیک و نانو الیافهای پزشکی به طور تخصصی در دستور کار قرار میگیرد .
وی همچنین به ورود جهاد دانشگاهی فارس در بحث عصارهگیری از گلهای محمدی هم اشاره و در این خصوص نیز گفت: با بررسی تیمهای ارزیاب جهاد، موضوع عصاره گیری گل های محمدی پس از نیاز سنجی و بررسی کارشناسی در دستور کار قرار گرفت .
رئیس جهاد دانشگاهی فارس ادامه داد: فارس رتبه اول تولید گل محمدی کشور و ایران نیز رتبه دوم دنیا را دارد که در این راستا جهت جلوگیری از خام فروشی و افزایش ارزش افزوده از سال گذشته با همکاری مجموعه پژوهشی مقدمات راهاندازی مرکز رشد گیاهان دارویی توسط جهاد دانشگاهی فارس در شهر جدید صدرا در زمینی به وسعت سه هزار مترمربع در دستور کار قرار گرفت .
به گفته بابایی، این مرکز متشکل از بخش تحقیقاتی، مزرعه کشت گیاهان دارویی خاص، گلخانه و اصلاح ژنتیکی با کاربری تحقیقاتی است .
وی همچنین خواستار همکاری مشترک با ستاد اجرایی فرمان حضرت امام(ره) در استان فارس به ویژه در بخش فعالیتهای پژوهشی، راهاندازی مرکز گیاهان دارویی خاص و عصارهگیری گل محمدی شد .
آمادگی ستاد اجرایی فرمان حضرت امام(ره) برای همکاری با جهاددانشگاهی
تحقیقی، رئیس ستاد اجرایی فرمان حضرت امام(ره) در استان فارس نیز در ادامه این نشست، فارس را از استانهای پیشرو در فعالیتهای جهادی معرفی و خاطرنشان کرد: درآمدهای این ستاد در راستای محرومیتزدایی و امور عامالمنفعه و پیشرفت کشور استفاده میشود .
وی بنیاد برکت و بنیاد احسان را بازوهای اجرایی ستاد اجرایی فرمان حضرت امام(ره) خواند و گفت: بنیاد برکت و بنیاد احسان در فعالیت های اجتماعی و توانمندسازی اقتصادی، فرهنگی و ...نتایج چشمگیری داشتهاند .
رئیس ستاد اجرایی فرمان حضرت امام(ره) در استان فارس ادامه داد: بنیاد برکت در حوزه توانمندسازی آموزشی از طریق ساخت مدارس برکت، حدود یکصد مدرسه در دورترین و محرومترین نقاط استان فارس احداث کرده است .
تحقیقی گفت: بسیاری از جوانان فارغ التحصیل دارای ایده هستند اما توانایی مالی برای راه اندازی کسب و کار ندارند که بنیاد برکت با شناسایی این افراد در قالب قانون تجارت وارد می شود و فرد با ثبت شرکت، کار را جلو می برد و در بازه زمانی دو تا 5 ساله با خروج بنیاد، سهم به کارآفرین با شرایط نقد و اقساط واگذار می شود .
وی به انعقاد تفاهم نامه ای با استانداری فارس با اعتباری قریب به 700 میلیارد تومان برای توانمندسازی اقتصادی و... در فارس هم اشاره کرد و گفت: این تفاهم نامه با حضور رئیس ستاد اجرایی فرمان حضرت امام(ره) منعقد شده است .
رئیس ستاد اجرایی فرمان حضرت امام(ره) در استان فارس آمادگی این ستاد را برای همکاری های مشترک با جهاد دانشگاهی استان فارس اعلام و اشاره نمود که موضوع ضرورت راهاندازی مرکز گیاهان دارویی خاص و عصارهگیری گل محمدی را به بنیاد برکت منعکس میکند.