رشد مطلوب‌تر پزشکی بازساختی در کشور نیازمند حمایت قاطع حاکمیت است

۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ | ۱۵:۵۵ کد : ۷۱۱۸۳ پژوهش و فناوری تاپ خبر
تعداد بازدید:۱۳۲
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شیراز ضمن بیان اینکه در زمینه‌های آموزش و پژوهش شاهد رشد خوب در بخش پزشکی شناختی هستیم، لزوم تمرکز بر حوزه بالینی را متذکر شد و رشد مطلوبتر پزشکی شناختی را نیازمند حمایت قاطع حاکمیت دانست.
رشد مطلوب‌تر پزشکی بازساختی در کشور نیازمند حمایت قاطع حاکمیت است

به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی فارس، اسماعیل میرزایی، عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شیراز امروز، 21 اردیبهشت در رویداد تخصصی پزشکی شناختی پزشکی آینده که به همت جهاددانشگاهی فارس در شیراز برگزار شد، گفت: از نظر آموزش یعنی نیروی متخصص و آموزش خوشبختانه مشکلی نداریم و خیلی زود شروع کردیم.

معاون دانشکده علوم و فناوری‌های نوین دانشگاه علوم پزشکی شیراز گفت: در بسیاری از دانشگاه‌های کشور نیروی متخصص در سطوح پی اچ دی و کارشناسی ارشد و دکترای تخصصی در رشته‌های مختلف آموزش دیده‌اند یا در حال آموزش هستند.

وی با یادآوری اینکه پزشکی بازساختی، یک رشته میان رشته‌ای محسوب می‌شود و برای ورود به این عرصه و رشد در آن نیازمند تخصص‌های مختلفی هستیم، گفت: پزشکی بازساختی خیلی پیش از این در کشور شروع شده است و اکنون رشته‌هایی نظیر بایوتکنولوژی پزشکی، پزشکی مولکولی و .... را در دانشگاه‌های مختلف داریم.

این عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شیراز گفت: ما در تربیت نیروی انسانی خوب عمل کرده‌ایم، در پژوهش هم بسیار خوب ورود داشتیم و شاهد انتشار مقالات متعدد آی اس آی و ... هستیم، سرانه تولیدات علمی ایران در این زمینه بالا است.

میرزایی اظهار کرد: در یک بخش اصلی که شاید ضعف‌هایی موجود است و نیازمند تلاش و اهتمام بیشتری هستیم، بحث تجاری سازی و ورود به بازار است. مثلا در شیراز، سال‌هاست که عمل‌های جراحی بسیار پیشرفته و پیوند را داشته‌ایم؛ اما پزشکی بازساختی یک درمان جدید محسوب می‌شود که شاید مشکلات شیوه‌های درمانی قبلی نظیر پیوند، از اهدا کننده تا ایمنوژنسیتی تا زدن پیوند و هزینه و زمان انتظار و ..... را نخواهیم داشت.

این استاد دانشگاه علوم پزشکی شیراز، تقویت این مبحث را نیازمند سرمایه گذاری مناسب، داشتن برنامه مدون و تامین زیرساخت دانست و گفت: باید زمینه‌ای فراهم کنیم تا محصولاتی که فاز آزمایشگاهی را با موفقیت طی کرده‌اند، در محیط‌های استاندارد، وارد پروسه تولید شده و در مرحله بالینی تست و مصرف شوند.

وی با بیان اینکه در این حوزه متاسفانه حمایت خوبی را شاهد نبوده‌ایم، گفت: ضرورت دارد که نهادهای مختلف، از وزارتخانه‌ها، معاونت فناوری ریاست جمهوری، دانشگاه‌ها، ستادهای ویژه و .... با نگاهی علمی و کاربردی، فارغ التحصیلان و متخصصان مستعد و توانمند را حمایت کرده و زمینه برای تجاری سازی را فراهم کنند.

میرزایی با تاکید براینکه بخش خصوصی نیز می‌تواند در این زمینه فعال شود، گفت: به دلیل های ریسک بودن این بخش، الزاما باید دولت در یک قسمت از پروسه پزشکی بازساختی، ورودی کامل و دائم داشته باشد تا ریسک‌ها کم و انگیزه ورود و فعالیت برای بخش خصوصی، فراهم شود.

این عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شیراز، ضمن یادآوری اینکه پزشکی بازساختی، نیازمند سرمایه‌گذاری سنگین و زمان اثرگذاری نسبتا طولانی است، گفت: بهتر آنست که دولت در یک مرحله گذار ورود و سرمایه‌گذاری و حمایت کند. این دوره گذار بین مرحله تحقیقات دانشگاهی و تولید زیاد کلینیکی، یک مرحله گذار یعنی در مقیاس نیمه صنعتی یا کوچک، نیازمند حمایت و همراهی دولت هستیم.

میرزایی بیان کرد: دولت می‌تواند به افراد برای شکل گیری هسته‌های اولیه فنار کمک کند تا پروژه تحقیقاتی به مرحله بالینی وارد شده باشد اما با مقیاس کوچکتر، اینگونه سرمایه‌گذار اعتماد کرده و وارد عرصه خواهد شد.

براساس این گزارش، رویداد تخصصی پزشکی بازساختی-پزشکی آینده، که به همت جهاددانشگاهی فارس در شیراز برپا شده بود، با سخنرانی‌ و پنل‌های علمی و تجلیل از برگزیدگان و سرآمدان حوزه پزشکی بازساختی کشور، همراه بود.

انتهای پیام


( ۲ )

نظر شما :