آماده شدن بستر توسعه همکاری جهاد دانشگاهی فارس و دانشگاه شیراز

۰۹ بهمن ۱۳۹۷ | ۱۲:۰۴ کد : ۵۰۳۷ فرهنگی تاپ خبر
تعداد بازدید:۷۸۸
معاون فرهنگی دانشجویی و مدیر فرهنگی دانشگاه شیراز ضمن بازدید از جهاد دانشگاهی با رییس و معاون فرهنگی این نهاد دیدار و پیرامون زمینه‌های تداوم و توسعه همکاری بحث و گفت و گو کردند.
آماده شدن بستر توسعه همکاری جهاد دانشگاهی فارس و دانشگاه شیراز

معاون فرهنگی دانشجویی و مدیر فرهنگی دانشگاه شیراز ضمن بازدید از جهاد دانشگاهی با رییس و معاون فرهنگی این نهاد دیدار و پیرامون زمینه‌های تداوم و توسعه همکاری بحث و گفت و گو کردند.

به گزارش روابط عمومی جهاد دانشگاهی فارس، رئیس جهاد دانشگاهی فارس در دیدار معاون فرهنگی دانشجویی و مدیر فرهنگی دانشگاه شیراز با بیان اینکه جهاد دانشگاهی، نهادی غیردولتی است، گفت: این نهاد اکنون در ابعاد، فرهنگی، آموزشی و پژوهشی و همچنین توانمندسازی و اشتغال فارغ التحصیلان دانشگاهی فعالیت‌هایی را در دستور کار دارد.

دکتر مظاهر بابایی در معرفی جهاد دانشگاهی فارس، با تاکید بر اینکه آموزش‌ها در دو بخش کوتاه مدت و بلندمدت، برنامه‌ریزی شده و اجرا می‌شود؛ اضافه کرد که جهاد دانشگاهی دارای 12 مرکز تخصصی آموزشی کوتاه مدت است که 3 مرکز در شیراز و 9 مرکز در شهرستان‌های مختلف استان فارس مستقر است، علاوه بر آن یک مرکز علمی کاربردی نیز در شیراز فعالیت دارد.

وی با اشاره به راه‌اندازی مرکز مشاوره ژنتیک، به وجود مراکز مشاوره‌های تخصصی در بخش‌های مختلف اشاره و اضافه کرد: سهم مهمی از فعالیت‌های جهاد دانشگاهی در عرصه‌های خون بند ناف، مشاوره‌های پزشکی، روانشناسی و ژنتیک انجام می‌شود.

بابایی یکی از مهمترین بخش‌های جهاد دانشگاهی را فرهنگی عنوان و اضافه کرد: خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) خبرگزاری قرآنی ایران(ایکنا)، مرکز افکارسنجی دانشجویان (ایسپا) و .... در حوزه معاونت فرهنگی تعریف شده و فعالیت دارند.

رئیس جهاد دانشگاهی فارس یادآور شد که معاونت فرهنگی این نهاد طی یک دهه گذشته همواره در سطح کشور به لحاظ حجم کمی و کیفی فعالیت‌های انجام شده رتبه اول یا دوم کشور را داشته است.

بابایی با بیان اینکه دانشگاه شیراز صرفا یک دانشگاه مادر نیست بلکه مرجعی آموزشی در استان فارس و کشور است، گفت: این دانشگاه از اولویت های لازم در سطح وزارت علوم برخوردار است . 

وی افزود: امروز نیاز به فعالیت های فرهنگی بیش از گذشته احساس می شود اما به دلیل مشکلاتی که در جامعه وجود دارد شاهد کاهش بودجه این حوزه هستیم . 

بابایی گفت: خلایی که به دلیل عدم فعالیت‌های فرهنگی ایجاد شده، زمینه ای برای فعالیت های ضد فرهنگی در مجموعه های دیگر از جمله دانشگاه به وجود آورده است . 

رئیس جهاد دانشگاهی فارس تاکید کرد: جهاد دانشگاهی امروز همانند سال های ابتدایی انقلاب دغدغه نهادینه کردن فرهنگ اسلامی مطابق با شرایط جدید دارد 

بابایی با بیان اینکه آموزش و پژوهش را برای درآمد در دستور کار قرار نداده ایم بلکه برای توسعه انقلاب فرهنگی است، بیان کرد: یکسری از مباحث در دانشگاه شیراز نیاز به الگوسازی دارد . 

وی با بیان اینکه جهاد دانشگاهی فارغ از سلایق سیاسی وظیفه خدمتگزاری به آحاد جامعه به ویژه دانشجویان را بر عهده دارد، گفت: جهاد بستری برای فارغ التحصیلان دانشگاهی محسوب می شود . 

بابایی بر لزوم ارتباط بیشتر با دانشگاه شیراز تاکید و خاطرنشان کرد: جهاد دانشگاهی تمام قد آماده ارائه خدمات خود به دانشگاهیان شیراز است . 

رئیس جهاد دانشگاهی فارس یادآور شد: وظیفه سازمانی و شرعی خود می دانیم که در زمینه های مختلف با دانشگاه شیراز تعامل و همکاری داشته باشیم . 

بابایی با بیان اینکه نگاه سیاسی به همه موارد مشکل ساز است، گفت: گاهی مواقع اصل موضوع را رها کرده ایم و به نگاه سیاسی در آن مورد پرداخته ایم، در حالی که اگر دغدغه،  حل موضوع است پس نباید نگاه و جریان سیاسی را دخالت داد . 

رئیس جهاد دانشگاهی فارس پیشنهاد داد برنامه توسعه فرهنگی جهاد دانشگاهی و دانشگاه شیراز را در یک جمع بندی مشخص برای ارائه خدمات و فعالیت های دو سویه به بررسی تخصصی بگذارند . 

معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی استان فارس نیز در این جلسه یکی از مشکلات فعالیت‌های فرهنگی در فارس و شیراز را جزیره‌ای بودن فعالیت‌ها دانست و گفت: دستگاه‌ها و نهادهای مختلف در فارس و حتی کشور فعالیت فرهنگی انجام می‌دهند بی آنکه هم افزایی لازم را داشته باشند.

دکتر محمدرضا خالصی ادامه داد: پیوسته نبودن فعالیت‌های حوزه فرهنگ منجر به موازی‌کاری‌، هدر رفت منابع و کاهش اثربخشی شده است حال آنکه می شد با تجمع منابع، برنامه های هدف مندی را متناسب با داشته ها و نیازهای فرهنگی، اجرایی کرد که اثرگذاری لازم را داشته باشد.

خالصی یکی دیگر از مشکلات را القاء شبه فرهنگ به جای فرهنگ دانست و با بیان اینکه برخی از مسئولان دستگاه‌ها یا بخش‌های فرهنگی نهادهای مختلف، هیچ شناخت و درک صحیحی از فرهنگ و الزامات و بایدهای آن ندارند، گفت: بسیاری از مسئولان فرهنگی در طول عمرشان موسیقی و تئاتر ندیده‌اند و حتی کتابی نخوانده‌اند!

وی با اشاره به فعالیت‌های فرهنگی جهاد دانشگاهی فارس، گفت: امسال علی رغم تمام تنگناها، 220 برنامه فرهنگی در بخش‌های مختلف اجرا کرده‌ایم؛ البته دانشگاه شیراز هم به فراخور گستردگی شاید بیشتر از جهاد دانشگاهی فعالیت داشته باشد اما هیچ یک خبری از فعالیت‌های یکدیگر ندارند.

خالصی با اشاره به وجود یک تفاهمنامه بین جهاد دانشگاهی فارس و دانشگاه شیراز که زمینه های همکاری در آن مشخص شده است، ابراز امیدواری کرد که این دیدار مقدمه ای برای توسعه ارتباط دو نهاد و هم افزایی در حوزه های مختلف خصوصا فعالیت های فرهنگی شود.

معاون جهاد دانشگاهی با اشاره به اینکه امروز در شرایط دشواری قرار داریم، لزوم القاء امید به جامعه خصوصا جامعه دانشجویی را از ضرورت ها دانست و گفت: جهاد دانشگاهی براین اساس برنامه هایی را در دستور کار قرار داده است.

او با بیان اینکه جهاد دانشگاهی در حوزه فرهنگی انجام دهنده فعالیت‌های متعددی در حوزه دانشجویی بوده است، گفت: اولین جشنواره انیمیشن، اولین جشنواره تئاتر، اولین سوگواره تعزیه، جشنواره فتوژرنالیست، همایش شهود قدسی با هدف ترویج هنر قرآنی و .... از اقدامات شاخص به شمار می رود.

خالصی با بیان اینکه امروز ایسنا به استناد آمار وزارت ارشاد، از موثق‌ترین خبرگزاری‌های ایران به شمار می رود، گفت: امروز باید از مسئولان دانشگاه‌ها سئوال کرد که چرا خبرگزاری دانشجویان ایران و ظرفیتهای آن به خوبی دیده و از آنها استفاده نمی شود.

معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی فارس با بیان اینکه اکنون عصر دیجیتال و فعالیت های چندرسانه ای است، تاکید کرد که اکنون دانشگاه می تواند با بهره مندی از ظرفیتی تحت عنوان ایسنا، فضای اطلاع رسانی مناسبی را در اختیار داشته باشد.

خالصی تاکید کرد که ایسنا این ظرفیت را دارد که در زمینه جذب و آموزش و تربیت خبرنگار و عکاس از میان دانشجویان علاقه مند فعالتر از گذشته حرکت کند.

نائینی مدیر فرهنگی دانشگاه شیراز نیز در این جلسه گفت: شورایی با عضویت جهاد دانشگاهی تا ابتدای دهه هشتاد در دانشگاه شیراز فعال و یکی از بالهای فعالیت های فرهنگی بود.

او با بیان اینکه به هر دلیل این ارتباط گسست و جهاد دانشگاهی و دانشگاه شیراز فاصله گرفتند، گفت: جهاد دانشگاهی همواره یکی از فعالترین بازوهای فعالیت فرهنگی بوده، زمانی که فضای کانون و انجمن‌ها تشکیل نشده بود، جهاد دانشگاهی فعالیت مطلوبی در دانشگاه داشت.

نائینی یادآور شد: شاید به دلیل شمولیت جهاد دانشگاهی، افراد راحت‌تر فعالیت می‌کردند، در مقایسه با تشکل‌ها که باید خط مشخصی را داشته باشد.

او با بیان اینکه از سال 78 در وزارت علوم و حوزه‌های دانشگاهی حرکت به سمت تاسیس ساختارهایی برای فعالیت دانشجویی شکل گرفت، گفت: امروز در دانشگاه شیراز 80 انجمن علمی، 16 کانون فعال در بخش های مختلف، 9 تشکل سیاسی و شوراهای اسلامی و فرهنگی فعالیت دارند.

نائینی با تصریح اینکه در شیراز تمام سازمانها در حوزه فرهنگ و فعالیت های فرهنگی حرف برای گفتن دارند، گفت: در دانشگاه شیراز طی سال های گذشته 78 جشنواره موسیقی سراسری برگزار شد، اما امروز نگاه به دانشگاه شیراز نگاهی فرهنگی نیست و اجرای برنامه های فرهنگی نسبت به گذشته دشوار شده است.

مدیر فرهنگی دانشگاه شیراز با بیان اینکه اردیبهشت سال آینده این دانشگاه میزبان جشنواره فیلم و عکس دانشجویان ایران خواهد بود، گفت: تاکنون نگاه شهر این بوده که برنامه دانشگاه مربوط به دانشگاه است و باید در تامین منابع و ایجاد بسترها خودش تلاش کند.

نائینی با بیان اینکه هنوز متوجه نیستیم که در حوزه های مختلف خصوصا فرهنگی باید فعالیتها منسجم و هم افزا برگزار و دنبال شود، گفت: با همکاری دانشگاه و جهاد دانشگاهی می‌تواند رویدادهای بزرگی را برنامه ریزی و اجرایی کرد؛ البته اول باید به یک شناخت در موضوع قابلیت‌ها رسید. 

واعظی معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه شیراز نیز با اشاره به امتیازات موجود در بدنه جهاد دانشگاهی، گفت: امکانات تصمیم گیری در جهاد دانشگاهی سبک بارتر از سازمان های دیگر است.

وی با بیان اینکه، در مقوله فعالیت‌های فرهنگی، فرهنگ باید بالادست سیاست باشد، جهاد دانشگاهی را نهادی دانست که کمتر در معرض رفت و آمدهای سیاسی بوده و توانسته رویه حرفه ای خود را دنبال و براساس آن تصمیم گیری کند.

واعظی یکی از مهمترین امتیازات دانشگاه شیراز را وجود مخاطبین انبوه و استعدادهای خلاق و آماده دانست و برگزاری جشنواره ها را مصداق این مهم ذکر کرد و گفت: آمادگی کاملی برای همکاری با جهاد دانشگاهی خصوصا در حوزه فرهنگی وجود دارد.

معاون دانشگاه شیراز با اشاره به دیدگاه مقام معظم رهبری نسبت به شیراز و دانشگاه شیراز، گفت: نقطه نظرات رهبر معظم انقلاب در این حوزه کمتر مورد توجه قرار گرفته است.

واعظی با بیان اینکه باید برخی سیاست ها و دیدگاهها را نسبت به مسائل زمان تغییر داد، عنوان کرد: ضوابطی که امروز به آن استناد می شوند مربوط به دهه ۶۰ است و انتظار نیست که مقررات در حوزه فرهنگی را ملاک امروز قرار دهیم . 

معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه شیراز تاکید کرد: باید به سمت عمل گرایی برویم و ایده ها را کارشناسی شده به اجرا بگذاریم .