تأثیر پارک‌های علم و فناوری در رونق تولید

۱۰ خرداد ۱۴۰۰ | ۱۳:۲۱ کد : ۳۱۴۳۹ عمومی تاپ خبر
تعداد بازدید:۳۰۲
رئیس جهاددانشگاهی فارس با بیان اینکه همان‌گونه که کشورهای توسعه‌یافته از محور علم، تولید ثروت می‌کنند، مسلماً در کشور ما هم باید توجه ویژه‌ای به توانمندی‌های علمی شود، توجه به پارک‌های علم و فناوری را یکی از عوامل رونق تولید و کاهش بیکاری در کشور دانست.
تأثیر پارک‌های علم و فناوری در رونق تولید

به گزارش روابط عمومی جهاد دانشگاهی فارس، مظاهر بابایی، رئیس جهاددانشگاهی واحد فارس، در یک گفت‌وگوی خبری، با اشاره به نام‌گذاری سال‌های اخیر به نام‌های مختلف رونق تولید، جهش تولید، حمایت از تولید و غیره از سوی رهبر معظم انقلاب، اهمیت توجه به علم برای رونق تولید و تقویت اقتصاد کشور را یادآور شد و گفت: همان‌گونه که کشورهای توسعه‌یافته از محور علم، تولید ثروت می‌کنند، مسلماً در کشور ما هم باید توجه ویژه‌ای به توانمندی‌های علمی شود و این خلأ را پر کرد.

وی افزود: تحقیقات و پژوهش‌های علمی یکی از اصلی‌ترین و مهم‌ترین راه‌های رسیدن به حقایق پیدا و پنهان جهان هستی و کشف منابع و راهکارهای جدید برای پاسخگویی به مسائل، مشکلات، نیازها و خواسته‌های انسان و جامعه محسوب می‌شوند.

بابایی با بیان اینکه برای دستیابی به اهداف توسعه کشور در بخش دانشگاه‌ها و مراکز پژوهشی وجود پارک‌های علم و فناوری در سطح کشور بسیار مهم است، گفت: حمایت از این پارک‌ها، قطعاً باعث رونق تولید، کاهش بیکاری و افزایش ارزش افزوده می‌شود.

وی با تصریح اینکه حذف شکاف موجود بین دانشگاه‌ها و سایر بخش‌ها مثل صنعت، کشاورزی و بهداشت نیازمند توجه است، گفت: مشکلاتی که در حوزه‌های حوزه صنعت وجود دارد از طریق پارک‌های علم و فناوری قابل حل است چون به روز بودن را فقط از این طریق می‌توانیم به خط تولید منتقل کنیم.

رئیس جهاد دانشگاهی فارس تأکید کرد: حمایت از طرح‌ها و ایده‌های نو و ایجاد فرآیند پیشرفت بر اساس فعالیت‌های شرکت‌های نوظهور باید در اولویت ما باشد.

بابایی همچنین این نکته را یادآور شد که حمایت‌های اداری و حمایت‌های مالی از طرح‌های مذکور مهم است اما از حمایت‌های معنوی و کاهش بروکراسی‌های اداری نباید غفلت شود.

وی تصریح کرد: اگر بر اساس سند چشم‌انداز توسعه در سال ۱۴۰۴ بنا باشد در جایگاه اول اقتصادی، علمی و فناوری منطقه با حفظ هویت اسلامی و انقلابی قرار گیریم، باید بدانیم این مهم تنها با سرمایه‌گذاری در حوزه دانشگاه‌ها و پارک‌های علم و فناوری تحقق می‌یابد و قطعاً موجب رشد و ارتقای کشور در ابعاد مختلف خواهد شد.

رئیس جهاددانشگاهی فارس در پایان خواستار توزیع مناسب منابع و امکانات بر اساس اولویت‌ها و اتخاذ تدابیر لازم از سوی سیاست‌گذاران و برنامه‌ریزان نوآوری و فناوری‌ها، به روز کردن آیین‌نامه‌ها، مقررات و قوانین و کاهش بروکراسی‎‌های دست و پاگیر برای رشد و پیشرفت پارک‌ها شد.