رئیس کنگره سرداران و ۱۵ هزار شهید فارس: روحیه جهادی یعنی خدمت رسانی متواضعانه
رئیس کنگره سرداران و پانزده هزار شهید استان فارس با یادآوری خدمات جهاد دانشگاهی و روحیه جهادی جهادگران عضو این نهاد گفت: داشتن روحیه جهادی، خدمترسانی بیتوقع و متواضعانه را به دنبال دارد .
به گزارش روابط عمومی جهاد دانشگاهی فارس، جواد قناعتی در دیدار رئیس جهاد دانشگاهی استان فارس، ضمن قدردانی از اقدامات و فعالیتهای این نهاد در ابعاد مختلف، خصوصا در بعد فرهنگی و اطلاعرسانی و آموزشی، افزود: خدمت تعریفهای مختلفی دارد و یکی از تعریفهای آن، این است که مراجعهکننده وقتی به آن مجموعه مراجعه میکند راضی از آن مجموعه برود .
قناعتی ادامه داد: انصافاً جهاد دانشگاهی فارس خدمت به مردم را خیلی خوب انجام میدهد و روحیه جهادی در میان جهادگران آن وجود دارد و اصولاً وقتی در جامعهای روحیه جهادی حاکم باشد خود منشأ بسیاری از تحولات میتواند باشد و بسیاری از مشکلات و مسائل را حل میکند .
رئیس سازمان حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس بسیج و سپاه فجر فارس با بیان ینکه داشتن روحیه جهادی، خدمترسانی بیتوقع و متواضعانه را به دنبال دارد، گفت: مقام معظم رهبری فرمودند که در جامعه اسلامی هر کجا که قرار دارید، آنجا را مرکز دنیا بدانید که این مسئله منجر به انجام کارهای جهادی میشود .
وی با تصریح اینکه حسن کار جهاد دانشگاهی در این است که با اقشار مختلف مردم سر و کار دارد، گفت: افراد مختلف با سلایق گوناگون به مجموعه جهاد دانشگاهی مراجعه کرده و با آن سر و کار دارند اما نکتهای که ما در برخورد با مردم مدنظر داشته باشیم این است که خط کش خداوند با خط کش ما انسانها متفاوت است و ما حق قضاوت کردن دیگران را نداریم .
قناعتی اضافه کرد: متأسفانه در جامعه ما قضاوت کردن بسیار رخ میدهد و افراد را از روی ظاهر آنها قضاوت میکنیم اما چه بسا افرادی که به خدا بسیار نزدیکتر هستند .
وی به بیان خاطرهای از شهید خشنود، معروف به حبیببن مظاهر که از شهدای مدافع حرم استان فارس است که در تاریخ ۶ فروردین ۹۶ در سوریه به شهادت رسید، پرداخت و رشادتهایی این که شهید بزرگوار آن هم با وجود کهولت سن یادآور شد و گفت: شاید ظاهر متفاوت از تصورات ما باشد، اما باطن چیز دیگری است چنانچه شهدا را از آخر مجلس چیدند.
رئیس کنگره سرداران و ۱۵ هزار شهید استان فارس اظهار کرد: بحمد الهی فرصت بسیار خوبی برای خدمت به مردم در مجموعه جهاد دانشگاهی فراهم است و انصافاً هم اقدامات بسیار خوبی در آن انجام میشود .
وی، نوع برخورد با مراجعهکنندگان در مجموعه جهاد دانشگاهی فارس را ستود و گفت: این نوع رفتارها برای ما یک درس است چرا که جهادگران مردم را نسبت به نظام و خدمتگزاران آن خشنود میکنند و بحمد الهی در جهاد دانشگاهی فارس خدمت متواضعانه به مردم ارائه میشود .
قناعتی در بخش دیگری از سخنان خود به مباحث آموزشی اشاره کرد و گفت: سیاسیکاری در بحث آموزشها یکی از آفتهای اساسی است و در صورتی که اگر تخصصی به موضوعات نگاه کنیم، هر چیزی در جای خودش قرار میگیرد و بسیاری از مشکلات هم مرتفع میشود .
رئیس سازمان حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس بسیج و سپاه فجر فارس همچنین تأکید کرد که باید آموزشها در سیستم آموزشی کشور متناسب با شرایط مکانی و زمانی صورت گیرد و ما نمیتوانیم همان نسخهای که برای تهران میپیچیم برای سیستان و بلوچستان هم بپیچیم و این یک ضعف است که باید برطرف شود .
وی با بیان اینکه حلقه مفقودهای میان سیستم آموزش وجود دارد، گفت: وقتی وارد سیستم آموزشی میشویم باید ببینیم چقدر از سیاستگذاریهای کلان و افقهای آموزشی اجرایی شده است و اگر ما تخصصی به این موضوع نگاه کنیم و هر چیزی در جای خودش قرار گیرد و هر کسی با تخصص و تبحری که دارد، در جایگاه خود باشد، قطعاً خیلی اثرگذار خواهد بود و موجب پیشرفت جامعه میشود .
قناعتی با تأکید بر لزوم پرهیز از سیاستزدگی در جامعه گفت: متأسفانه امروز در جامعه مشاهده میکنیم که همه اظهارنظر سیاسی میکنند و نظریهپرداز میشوند و این مسئله فضای جامعه را تحت تأثیر قرار میدهد .
رئیس کنگره سرداران و ۱۵ هزار شهید استان فارس همچنین گفت: امروز جامعه ما دارد تبدیل به یک جامعه مطالبهگر میشود که این بسیار خوب است و هر کسی که هر حرفی میزند باید از او بپرسیم چرا و مردم هر چیزی را قبول نکنند .
وی ادامه داد: به عنوان مثال محصولات کشاورزی را گران میکنند و میگویند دلار گران شده است اما وقتی قیمت دلار کاهش یافت میگویند که قیمت دلار ربطی به این محصولات ندارد و این مسئله در حقیقت به فرهنگ و شعور جامعه توهین میکند .
قناعتی اضافه کرد: فضای مجازی محاسنی دارد که مردم اهل این مبحث میشوند که هر چیزی را قبول نکنند و بپرسند البته این مطالبهگری هم باید در جهت صحیح هدایت شود .
رئیس سازمان حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس بسیج و سپاه فجر فارس در ادامه با یادآوری شرایط جنگ تحمیلی گفت: کشورهای مختلف در زمان جنگ حدود ۸۰ درصد بودجه خود را به مبحث جنگ و دفاع تخصیص میدهند تا کشورشان توسط بیگانگان غارت نشود اما در ۸ سال جنگ ما زیر ۲۰ درصد بودجه به سمت جنگ آمد و خصوصاً سالهای آخر این بودجه به ۸ درصد رسید و این یک فاجعه بود؛ آن زمان هم در تحریم بودیم و هم تهدید داشتیم اما فضای جامعه خاص بود و مردم پا بر جا بودند .
وی افزود: در آن زمان متخصصان نظامی ما مهندسی معکوس انجام دادند و توانستیم از آن مرحلهای که حتی سیم خاردار و گونی نداشتیم به جایی برسیم که تبدیل به یکی از قدرتهای موشکی دنیا شویم و امروز موشکهایی داریم دشمنان حتی تصور آن را هم نمیکنند و البته میدانند که نمیتوانند با دم شیر بازی کنند .
قناعتی گفت: اگر آن فرهنگ در سیستم نظامی که از فشنگسازی به موشکسازی رسید به خودرو سازی و اقتصاد هم تسری یابد، قطعاً در جامعه تحول ایجاد خواهد کرد.