رئیس جهاد دانشگاهی استان فارس:

تلاش جهاددانشگاهی برای ارتقای فرهنگ جامعه

۲۱ مهر ۱۳۹۹ | ۱۲:۵۶ کد : ۲۳۷۵۱ عمومی تاپ خبر
تعداد بازدید:۵۰۰
رئیس جهاددانشگاهی فارس با تأکید بر اینکه جهاددانشگاهی برای ارتقای فرهنگ جامعه تلاش می‌کند و در این راه برنامه‌ریزی‌های مختلفی را با همراهی و همکاری نهادهای مختلف انجام می‌دهد، نخستین نیاز امروز جامعه را ارتقای سواد رسانه‌ای و تلاش برای فرهنگ‌سازی آن دانست.
تلاش جهاددانشگاهی برای ارتقای فرهنگ جامعه

به گزارش روابط عمومی جهاد دانشگاهی استان فارس، مظاهر بابایی، رئیس جهاددانشگاهی فارس، امروز، ۲۱ مهر ماه در دیدار با محمد صحت، رئیس سازمان فضای مجازی و اطلاع‌رسانی سپاه فجر،‌ هدف از این دیدار را ایجاد پل‌های ارتباطی و تعاملی میان این دو سازمان برشمرد و گفت: تلاش می‌کنیم تا در حوزه‌های مختلف فرهنگی، فضای مجازی و سواد رسانه‌ای با سازمان‌ها و نهادهای مختلفی نظیر سازمان فضای مجازی سپاه فجر همکاری و تعامل داشته باشیم.

وی با تأکید بر اینکه جهاددانشگاهی برای ارتقای فرهنگ جامعه تلاش می‌کند و در این راه برنامه‌ریزی‌های مختلفی را با همراهی و همکاری نهادهای مختلف انجام می‌دهد، افزود: مسلماً با استفاده از تعامل و همکاری سازمان‌ها و نهادها می‌توان سطح فرهنگ جامعه را ارتقا داد و خدمت‌رسانی به مردم را بیشتر کرد.

بابایی به برنامه‌ریزی‌های آینده جهاددانشگاهی در حوزه فرهنگی اشاره کرد و گفت: به یاری خدا در آینده نزدیک خبرگزاری سینا شعبه استان فارس همزمان با راه‌اندازی پارک صنایع نرم در جهاددانشگاهی استان راه‌اندازی خواهد شد که این خبرگزاری در حوزه اطلاع‌رسانی علمی فعالیت خواهد کرد.

رئیس خبرگزاری ایکنا فارس،‌ نخستین نیاز امروز فرهنگ جامعه را ارتقای سواد رسانه‌‌ای دانست و گفت: جهاد دانشگاهی از دیرباز تاکنون در عرصه فضای مجازی فعالیت‌های خوبی داشته است که در این زمینه می‌توان به فعالیت‌های مؤثر دو خبرگزاری آن یعنی ایسنا و ایکنا اشاره کرد.

وی با بیان اینکه یکی از دغدغه‌های ما همین بحث فعالیت‌ رسانه‌های مجازی است، گفت: در همین راستا بنای برگزاری کنگره علمی در بحث رسانه داشتیم اما با شیوع کرونا و عدم همکاری‌های لازم در این زمینه تاکنون موفق به برگزاری این کنگره نشده‌ایم.

بابایی در ادامه سخنان خود با ذکر این نکته که نسل امروز انسان عصر رسانه است که ارتباطات مجازی را دیده‌اند، گفت: امروز دشمن در عرصه رسانه و فضای مجازی برای نسل امروز ما بسیار قوی فعالیت می‌کند و از سوی دیگر یکی از ایرادهایی که به ما وارد است، اشتباه گرفتن جبهه مبارزه است.

رئیس جهاددانشگاهی فارس با بیان اینکه دشمنان در شبکه‌های مجازی تلاش می‌کنند تا افکار عمومی را به سمتی که خودشان می‌خواهند هدایت کنند، گفت: امروز در فضای مجازی نیاز به بصیرت داریم و این وظیفه ماست تا نسلی تربیت کنیم که صرفاً با یک پیام یا خبر تغییر رویه ندهد لذا هنوز راه زیادی داریم تا بتوانیم با هجمه‌های دشمن مقابله کنیم.

بابایی با تأکید بر اهمیت آموزش‌های سواد رسانه‌ای برای عموم جامعه به‌خصوص نسل جوان گفت: تا زمانی که مخاطب ما رشد پیدا نکند، اثرپذیری کارها هم کمتر است لذا برای فعالیت در عرصه سواد رسانه‌ای نه فقط درجهاددانشگاهی فارس بلکه در کشور هم باید اتفاقاتی بیفتد. برنامه‌ریزی که در این سازمان داریم حرکت به سمت فضای مجازی و استفاده از خلاقیت و نوآوری در این حوزه است لذا هم مرکز رشد فناوری‌ها و هم پارک صنایع نرم و هم خبرگزاری‌های جهاددانشگاهی به این سمت حرکت خواهند کرد.

وی با یادآوری اینکه خبرگزاری ایسنا جزو قدیمی‌ترین رسانه‌های فضای مجازی کشور و ایکنا هم یکی از رسانه‌های تخصصی کشور است که هم‌ترازی در عرصه تخصصی خود ندارد، گفت: وظیفه ماست که به رسالت رسانه‌ای خود جامه عمل بپوشانیم.

بابایی اهمیت به‌کارگیری ظرفیت‌های جهاددانشگاهی را در این عرصه یادآور شد و گفت: این نهاد برآمده از انقلاب اسلامی یک سازمان فراجناحی است که وابستگی سیاسی به هیچ جناحی ندارد بلکه در راستای تحقق اهداف نظام جمهوری اسلامی حرکت می‌کند لذا می‌توان از ظرفیت این نهاد بهترین استفاده‌ها را به خصوص در عرصه فرهنگ‌سازی و ارتقای سواد رسانه‌ای داشته باشیم. در حوزه فرهنگی بنا داریم تا مرکز آموزشی تخصصی راه‌اندازی کنیم و در آن رشته‌های مختلف هنر اعم از تئاتر، موسیقی، آموزش خبرنگاری و غیره را آموزش دهیم.

در ادامه جلسه، رئیس سازمان فضای مجازی و اطلاع‌رسانی سپاه فجر فارس با بیان اینکه امروز فضای مجازی مثل قبل نیست که گمان کنیم با در دست داشتن یک گوشی می‌توانیم در این فضا فعالیت کنیم، گفت: اگر بخواهیم در این زمینه حرفی برای گفتن داشته باشیم، باید سخنان و عملکردمان مبنای علمی داشته

صحت، جهاددانشگاهی را مجموعه‌ای جوان، جهادی و علمی دانست که باید یک شاخصه مهم دیگری هم به آن اضافه کرد و آن تعهد و تدین است و سپس ادامه داد: جهادگران دانشگاهی همگی افرادی معتقد هستند و مسلماً کار کردن پای اعتقادات و باورها موجب پیشرفت امور می‌شود.

وی به اهمیت تلاش در عرصه فضای مجازی اشاره کرد و افزود: امروز فضای مجازی مثل قبل نیست که گمان کنیم با در دست داشتن یک گوشی می‌توانیم در این فضا فعالیت کنیم بلکه برای فعالیت در این فضا باید کارهای علمی انجام دهیم و اگر بخواهیم در این زمینه حرفی برای گفتن داشته باشیم، باید سخنان و عملکردمان مبنای علمی داشته باشد.

صحت ظرفیت‌های سازمان متبوع خود را در این عرصه یادآور شد و افزود: شبکه مجازی بسیج، مرکز تولید محتوا، سایت‌های خبری و غیره ذیل سازمان فضای مجازی و اطلاع‌رسانی سپاه در حال فعالیت هستند که مسلماً هر کدام آنان می‌توانند در این عرصه نقش مؤثری ایفا کنند و البته برای این کار نیاز به همکاری و همراهی سازمان‌های مختلف هم داریم.

وی با بیان اینکه این ظرفیت‌ها می‌تواند در کنار جهاددانشگاهی قرار گیرد و کارهای بسیار بزرگی در عرصه فضای مجازی با همکاری این دو سازمان انجام داد، گفت: یکی از کارهایی که با جهاددانشگاهی می‌توانیم انجام دهیم بحث نهضت سواد رسانه‌ای است و در این زمینه به‌ خصوص برای دانش‌آموزان و نوجوانان و جوانان خود باید برنامه‌ریزی ویژه‌ای داشته باشیم.

رئیس سازمان فضای مجازی و اطلاع‌رسانی سپاه فجر در ادامه سخنان خود به فعالیت دو خبرگزاری ایسنا و ایکنا در جهاددانشگاهی اشاره کرد و گفت: اگر با خبرگزاری‌های ایسنا و ایکنا بتوانیم یکسری اقدامات انجام دهیم،‌ حتماً اثرگذار خواهد بود و مسلماً این اثرگذاری هم شخصی یا سیاسی و حزبی نیست، بلکه منفعت آن تنها به مردم باز می‌گردد.

وی رسالت اصلی رسانه‌ها را مطالبه‌گری برای مردم در جهت انقلاب اسلامی دانست و گفت: متأسفانه این مسئله موضوع مهمی است که در رسانه‌های ما گم شده است در حالی که مطالبه‌گری برای مردم ترس ندارد و حزب و گروه هم نمی‌شناسد و اگر مسؤلیتی را پذیرفتیم باید برای مردم کار کنیم نه اینکه هراس داشته باشیم که مبادا به خاطر این مطالبه‌گری بدنام شده یا بیکار شویم.

صحت تأکید کرد: مطالبه‌گری برای مردم یک اصل است و پای آن هم ایستاده‌ایم و در این زمینه همه نوع همکاری با خبرگزاری‌های ایسنا و ایکنا انجام خواهیم داد.

وی در بخش پایانی سخنان خود به تلاش جهاددانشگاهی برای راه‌اندازی کنگره علمی رسانه‌ای اشاره کرد و گفت: در این زمینه می‌توانیم همکاری خوبی با جهاددانشگاهی داشته باشیم و برای آن هم باید یک کارگروه متشکل از کارشناسان خبره این عرصه تشکیل شود.


( ۲ )