جنگ و شهدا را تبدیل به افسانه نکنیم
به گزارش روابط عمومی جهاد دانشگاهی استان فارس، محمد صحت، مشاور فرهنگی جهاددانشگاهی فارس، امروز، ۵ مهر ماه در نشست گرامیداشت هفته دفاع مقدس که در مجتمع عدالت جهاددانشگاهی شیراز برگزار شد، ضمن گرامیداشت فرا رسیدن هفته دفاع مقدس، بیان کرد: هیچ جنگی با خوبی و خوشی همراه نیست، اما اتفاقاتی در دفاع مقدس افتاد که شاید در هیچ جنگی در این حد و اندازه رخ نداده بود و به معنای واقعی کلمه کل دنیا با ایران اسلامی جنگید و مصداقهای زیادی از این قضیه از بعد از دفاع مقدس تا امروز شنیدهایم.
وی افزود: مسائلی که امروز مطرح میشود که جنگ ما با دنیا بوده است، یک مسئله کاملاً اثبات شده است و نیازی به مصادیق گفتن ندارد چنانچه کشورهای خبیثی که صدام را در آن زمان یاری کردهاند، امروز اعتراف میکنند بهعنوان مثال آلمان اعتراف کرده است که اگر حمله شیمیایی در دوران دفاع مقدس رخ داد، این سلاحهای شیمیایی از کشور آلمان تهیه شد و در اختیار صدام قرار گرفت و حتی اعتراف میکند که بعد از جنگ نیز برنامهریزیهایی کرد تا جانبازان شیمیایی ایران برای مداوا به آلمان بروند تا در آنجا بررسی کنند که چرا جانبازان ما زنده ماندهاند زیرا با این سلاحهای شیمیایی کسی نباید زنده میماند و تلاش کردند تا تحقیقات خود را با این خباثتها کامل کنند.
صحت بیان کرد: اسطورههای زیادی در دوران ۸ ساله دفاع مقدس وجود دارد و کتابهای زیادی درباره آنها نوشته شده و فیلمهایی هم برای آنان ساخته شده است و اینها یک بخش غیرقابل انکار از ۸ سال دفاع مقدس ما بودند اما بخش دیگری از دفاع مقدس وجود داشت و آن هم افرادی بودند که از کف خیابان و محلات جمع شدند و با همراهی یکدیگر رفتند و این دفاع مقدس را رقم زدند.
این مدرس دانشگاه ادامه داد: امروز وقتی میخواهیم درباره شهدا برای فرزندان خود صحبت کنیم، بهگونهای مطرح میشود که انگویی درباره افراد و جامعهای دست نیافتنی صحبت میکنیم و قابل دسترسی نیستند، بدین ترتیب شهدا برای فرزندان ما تبدیل به یک افسانه میشوند در صورتی که اینگونه نبود و جمع عظیمی از شهدا و رزمندگان ما همین افراد عادی کف خیابانها، کسبه، کارمندان، پزشکان و غیره بودند یعنی شهدای ما انسانهای عجیب و غریبی نبود که دست نیافتنی باشند بلکه اینان بر روی نفس خود کار کردند تا توانستند دفاع و حماسهای به یادماندنی را خلق کنند.
وی یادآور شد: در سال ۴۲ امام راحل فرمودند که سربازان ما همین نوزادان در گهواره هستند، آن زمان مردم تعجب کردند که امام چه میگوید و در سال ۵۸ این سخن امام مشخص شد و همان نوزادان در گهواره سال ۴۲ تبدیل به رزمندگان ۸ سال دفاع مقدس شدند که از کیان این مملکت دفاع کردند و امام راحل واقعاً یک پیر فرزانه و عارف بود که مدیریت تمام عیاری را در دفاع مقدس به منصه ظهور گذاشت.
صحت همچنین سخنرانی اخیر مقام معظم رهبری را در ۳۱ شهریورماه سال جاری و در جلسه تقدیر از پیشکسوتان ایثار و شهادت یادآور شد و گفت: معظمله سخنان امام راحل را درباره دفاع مقدس یادآور شدند و گفتند امام تعابیر مختلفی داشت بهعنوان مثال گفتند که صدام دزدی است که از دیوار بالا آمده است یا اینکه فرمودند خرمشهر باید آزاد شود و در جای هم دیگری هم گفتند که شما ذخایر این انقلاب هستید.
مشاور فرهنگی جهاد دانشگاهی فارس ادامه داد: اگر تمام سخنان امام راحل را بررسی کنیم فقط به یک نتیجه میرسیم که ایشان یک عارف به تمام معنا بودند که دقیقاً میداند به لحظه و به موقع چه حرفی بزند و بررسی کند و نتایج سخنرانی ایشان را در جبههها مشاهده کردیم.
وی با بیان اینکه امروز در دانشکدههای بزرگ نظامی دنیا موضوعات دفاع مقدس ما بهعنوان دروس دوره عالی مدیریت که در سیستم نظامی معروف به دوره دافوس است، تدریس میشود، گفت: بهعنوان مثال عملیات والفجر ۸ یک عملیات کاملاً علمی و نظامی است که امروز در این دانشکدهها بهعنوان یک درس نظامی تدریس میشود.
صحت در ادامه با تأکید بر اینکه مسائل دفاع مقدس باید به نسلهای آینده منتقل شود، گفت: مقام معظم رهبری دائماً درباره تحریف دفاع مقدس صحبت میکنند که مراقب باشید دفاع مقدس دچار تحریف نشود چرا که دشمن دقیقاً بر روی این موضوع دست گذاشته است و میخواهد نهضتی که در ۸ سال دفاع مقدس به وجود آمد را از بین ببرد زیرا کیان آنان را به خطر میاندازد.
وی ادامه داد: سؤالی که در اینجا مطرح میشود این است که مگر در دفاع مقدس چه اتفاقی افتاده است که کیان دشمنان ما به خطر انداخته است و پاسخش این است که عدهای جوان جهادگونه پای نظام و انقلاب و رهبری ایستادند و با ولایت بیعت کرده و وفای به عهد کردند.
صحت با تأکید بر اینکه امروز هر جا موفقیتی وجود دارد پشت آن نگاه جهادی است که در ۸ سال دفاع مقدس وجود داشت، گفت: امروز ما با ۸ سال دفاع مقدس و تحریمها هم با تحریمهای آن روز متفاوت است؛ در دوران دفاع مقدس دشمن ما را تحریم کرد که به سلاح و ابزار جنگی دست پیدا نکنیم و حتی سیم خاردار هم به ما نمیدادند و تحریمها هم امروز به گونهای رقم خورد که نتوانیم به سلاح و ابزار جنگی دست پیدا کنیم اما مشاهده کردیم که نتیجه همه اینها دستیابی به فناوری نظامی بومی بود.
این مدرس دانشگاه اضافه کرد: دشمنان به بهانه اینکه میخواهیم نظام جمهوری اسلامی به سلاح اتمی دست پیدا نکند، فلان قطعه بیمارستانی را به ما ندادند زیرا قطعهای داخل آن است که در صنایع دفاعی قابل استفاده است یا اینکه یک قطعه هواپیما را به ما نمیدهند زیرا این قطعه امکان استفاده در هواپیمای جنگی دارد اما امروز به مرحلهای رسیدهایم که آمریکا دست و پا میزند که صنایع دفاعی جمهوری اسلامی به بقیه کشورها منتقل نشود و کلاً ورق برگشته است. تحریم سلاح ایران که در برجام از سوی آمریکا رقم خورد، ۲۶ مهرماه جاری تمام میشود و کشور ما از این تحریمها خارج خواهد شد و همین مسئله موجب هراس آمریکا شده است.
وی اظهار کرد: همان تفکری که باعث شد رزمندگان ما در دوران دفاع مقدس به جبهه بروند و پیروزی بیافرینند، موجب شد تا سیستم دفاعی امروز کشورمان تبدیل به روزترین سیستم دفاعی در دنیا شود لذا امروز آمریکا در تلاش است تا این سیستم دفاعی وارد بقیه کشورها نشود یعنی یک چرخش ۱۸۰ درجهای در سیاستهای آنان رخ داد؛ کسانی که دیروز نهایت تلاش خود را میکردند که ایران به فناوری نظامی سایر کشورها دست پیدا نکند، امروز میگویند باید مراقب باشیم که فناوری نظامی آنها به سایر کشورها صادر نشود.
صحت شرایط تسلیحاتی دوران دفاع مقدس را یادآور شد و گفت: در دفاع مقدس حتی یک موشک نداشتیم تا جواب موشکهای صدام را بدهیم و وقتی که موشکی به سمت کشور ما شلیک میشد رزمندگان ما هیچ کاری نمیتوانستند انجام دهند اما امروز این امکان برای جمهوری اسلامی فراهم شده است که برای دفاع از کیان خود در نقطه نقطه کشور و هر جایی که لازم باشد و حتی از زیرزمین به سمت دشمن موشک شلیک کند.
وی اظهار کرد: امروز که ترامپ برای کل دنیا رجز میخواند، حتی اگر به اندازه یک درصد امکان میداد که در جنگ با ایران پیروز میشود، حتماً به ایران حمله میکرد اما آنها مطمئن هستند که اگر با جمهوری اسلامی وارد درگیری شوند، شکست سنگینی خواهند خورد لذا تمام امکانات خود را به کار میگیرند تا حداقل بتوانند فرهنگ دفاع مقدس و خودباوری آن دوران را در جامعه ما از بین ببرند.
مشاور فرهنگی جهاد دانشگاهی فارس با بیان اینکه امروز رسانههای زیادی در حال اجرای این نقشه آمریکا هستند، گفت: حداقل ۱۷۰ شبکه ماهوارهای در دنیا وجود دارد که به زبان فارسی فعالیت میکند؛ اگر بررسی کنیم متوجه میشویم که راهاندازی یک شبکه تلویزیونی چقدر هزینه دارد، اما مسئله اینجاست که اینان دوست و دلسوز ما که نیستند تا برای ما این همه هزینه کرده و شبکه ماهوارهای راهاندازی کنند، بلکه به این نتیجه رسیدهاند که باید تفکر ملت ایران را به سمتی ببرند که اگر نظام جمهوری اسلامی حرفی زد همه بگویند که دروغ است و متأسفانه برخی از خودی ها هم در کشور به این موضوع دامن میزنند و میگویند باید کاری کنیم که اگر نظام حرفی زد، کسی آن را قبول نکرده و بگوید دروغ میگوید و این دقیقاً همان خطی است که دشمن آن را دنبال میکند لذا باید بدانیم که پشت برخی از این عکسها و فیلمهایی که در فضای مجازی به دستمان میرسد همگی تلاشی برای تغییر تفکر ماست.
وی یادآور شد: آمریکا فهمیده است که اگر بخواهد بر ملت ایران پیروز شود، باید فکر این ملت را عوض کند و خوب میداند که این کار با جنگ میسر نیست و نتیجه آن هم بدتر است؛ بهعنوان مثال همین چند مدت اخیر متوجه شد که خطر شهید سلیمانی به مراتب بیشتر از خود سردار سلیمانی است و این را خوب درک کردند لذا تمام توان خود را به کار گرفتهاند.
صحت با بیان اینکه اکنون اقتصاد ما مشکل دارد و بخشی از این مشکلات به دلیل تحریمهاست اما بخش عمدهای از این مشکلات اقتصادی به دلایل مدیریتی است و هیچ تعارفی هم در این قضیه نیست، اهمیت توجه به مدیریت جهادی را یادآور شد و گفت: در اغتشاشات آبانماه سال گذشته مجتمع عدالت جهاد دانشگاهی فارس توسط اغتشاشگران به آتش کشیده شد و خسارت زیادی به این ساختمان وارد شد اما همگی مشاهده کردیم که با مدیریت و تلاش جهادی این ساختمان بازسازی شد و این مسئله به دلیل مدیریت و تفکر و اقدامات جهادی بود که خود جهادگران رقم زدند. اگر جهادگران منتظر بودند تا یک سازمان و مسؤلی بیاید به آنها پول دهد تا این ساختمان را بازسازی کند، هیچگاه این مسئله رخ نمیداد پس مهم این تفکر جهادی است.
این مدرس دانشگاه، تفکر جهادی را معنا کرد و گفت: رهبر معظم انقلاب درباره تفکر جهادی میفرمایند تفکر جهادی یعنی اینکه آنجایی که کار میکنید، احساس کنید، مرکز دنیاست و آن کار شما هم مهمترین کار در جهان است. اگر تک تک ما این تفکر جهادی را داشته باشیم، قطعاً مجموعهای که در آن کار میکنیم متحول خواهد شد.
وی اظهار کرد: امروز در کشورمان با این تفکر مواجهیم که دولت دارد چه کار میکند و این حرف را کارمند و مدیر و غیره میگوید، در صورتی که دولت کیست؟ دولت میز و صندلی و ساختمان نیست بلکه یک جمع است که ما هم جزئی از آن هستیم لذا باید مراقب این تفکرات و موضوعات باشیم.
صحت افزود: امروز جنگ سخت نداریم و دشمنان هم جرأت درگیری فیزیکی با ایران اسلامی را ندارند اما یک جنگ بزرگی در کشور داریم که میخواهند خدمترسانی در کشور را بگیرند و مردم را با یکدیگردرگیر کنند لذا اکنون بزرگترین جهاد خدمت به مردم است البته خدمت به مردم تنها این نیست که به یک جمع عظیمی خدمت کنیم، بلکه حتی میتوانیم کار یک نفر را راه بیندازیم و این همان خدمت به مردم میشود و این همان تفکر انقلابی و جهادی است که هدف دشمن این است تا این تفکر را از بین ببرد.
مشاور فرهنگی رئیس جهاد دانشگاهی فارس اظهار کرد: مشکل آمریکا با نظام جمهوری اسلامی، حزبالله لبنان، سوریه، فلسطین و غیره اسلحه و موشک داشتن نیست زیرا آنان میدانند که ما دنبال خاک کسی نیستیم، اما پای اعتقادات و ارزشهای خود ایستادهایم. آنان میگویند که این اعتقادات و ارزشها نباید باشد.
وی اضافه کرد: یکی از دلایلی که شهید سلیمانی را ترور کردند همین بود و میگفتند که او انقلاب اسلامی را داشت صادر میکرد؛ مگر این انقلاب چیست که نباید صادر شود؛ این انقلاب یک تفکر جهادی دارد که ماهیت کشوری مانند آمریکا را به خطر میاندازد و انسانیت را در دل انسانها بیدار میکند.
صحت همچنین گفت: اگر امروز من نوعی اشتباهی کردم نباید آن را به پای دین و اسلام و انقلاب بگذارم لذا مشکلات موجود را به پای اینها نگذاریم و باید عرصههای مختلف این نظام و انقلاب را مشاهده کنیم. بهعنوان مثال جهاد دانشگاهی دارای پژوهشکده رویان است که در دنیا زبانزد است و کارمندان آنجا و همچنین کارکنان هوافضای سپاه همگی بهصورت شبانهروزی و با روحیه جهادی تلاش میکنند و اینان افراد دست نیافتنی نیستند بلکه فارغالتحصیلان دانشگاههای خودمان هستند که مثل بقیه افراد در کنکور شرکت کرده و درس خواندند و جهادی کار میکنند.
وی نیاز امروز کشور را کار جهادی دانست و گفت: راه حل تمام مشکلات کشور حرکت جهادی است و این کار باید از افراد پشت میزنشین آغاز شده و به تک تک افراد در جامعه و سران قوا تسری پیدا کند پس همگی باید حرکت جهادی انجام دهیم.
صحت، باز هم گریزی به دوران دفاع مقدس زد و گفت: مطالبی که از دوران دفاع مقدس مطرح میشود، در هیچجای دنیا نمیتوانیم پیدا کنیم و اینها به دلیل این است که رزمندگان ما تصمیم گرفتند و کار جهادی انجام دادند و پشت نظام و انقلاب خود ایستادند و این وظیفه ماست که تمام این حماسهها و اقدامات و افتخارآفرینیها را به نسل بعدی خود منتقل کنیم تا روزی که فرزند ما وارد دانشگاهی شد، با این جمله مواجه نشود که میخواستند به جنگ نروند.
این مدرس دانشگاه ادامه داد: دلیل این جمله، دقیقا همان تحریفهایی است که از دفاع مقدس میشود لذا نیاز است که در معاونت پژوهشی جهاد دانشگاهی یک پژوهشکده دفاع مقدس راهاندازی شود نه تنها یک پژوهشی تا بهصورت تخصصی موضوعات دفاع مقدس اعم از سبک زندگی، اخلاق، دینداری، علم و فناوری را استخراج کرده و بهعنوان یک الگو به جامعه معرفی کند.
وی با تأکید بر اینکه باید تلاش کنیم تا تفکر دفاع مقدس را در جامعه امروز ساری و جاری کنیم، گفت: این تفکر موجب پیشرفت هم ر زندگی شخصی و هم اجتماعی تک تک افراد جامعه خواهد شد.