برگ خودباوری چهل سالهی جهاددانشگاهی ورق خورد؛
آیین بَرخط چهلمین سالگرد تشکیل جهاددانشگاهی برگزار شد/ چهل سال دوم؛ میدان حرف نوی ما برای دنیا + معرفی جهادگران نمونهی کشوری
به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی، مراسم بزرگداشت چهل سالگی جهاددانشگاهی و تقدیر از جهادگران نمونهی کشوری امروز (چهارشنبه، 15 مرداد) از طریق استودیوی مبین سازمان قرآنی دانشگاهیان کشور وابسته به جهاددانشگاهی و با حضور دکتر حمیدرضا طیبی رییس این نهاد به همراه معاونان، دو تن از اعضای هیات امنا و مدیرکل حوزهی ریاست جهاددانشگاهی در محل استودیو بهصورت مجازی و ارتباط زنده با واحدهای سازمانی جهاددانشگاهی برگزار شد.
دکتر حمیدرضا رییس جهاددانشگاهی در این مراسم با یادآوری خاطرهی شهدای این نهاد و امام راحل(ره)، اظهار کرد: روحیهی خودباوری ماحاصل از دم مسیحایی ایشان که فرمودند «اگر بخواهیم میتوانیم»، محرک اصلی تشکیل و موفقیت جهادانشگاهی تا به امروز بوده است را گرامی میداریم. آرزوی طول عمر همراه با صحت و سلامتی برای رهبر معظم انقلاب داریم که همواره حامی و راهنمای اصلی ما در طی این مسیر پرنشیب و فراز بودهاند. همچنین یاد همهی جهادگران که در جهاددانشگاهی بودند و از میان ما به سرای باقی رفتند، بهویژه دو عزیز ازدسترفتهی اخیر ما، دکتر فرزانه همسر دانشمند ارجمند دکتر بهاروند و مرحوم دکتر بدراقی را گرامی میداریم و برای آنها از بارگاه خداوند رحمت و مغفرت و علو درجات خواستاریم.
وی ادامه داد: تشکر و قدردانی میکنم از همهی عزیزانی که زحمات زیادی در جهاددانشگاهی کشیدند و به هر دلیلی از این سازمان جدا شده، ولی همیشه خود را جهادگر این نهاد دانسته و از مولود مبارک انقلاب اسلامی حمایت کردهاند. لازم میدانم از روسای گرانقدر جهاددانشگاهی بهویژه برادران گرامی دکتر واعظزاده، مهندس رحمتی و دکتر منتظری تشکر و قدردانی و آرزوی سلامتی و طول عمر پربرکت برای آنها داریم.
دکتر طیبی اضافه کرد: پسفردا روز خبرنگار است، این روز را به همهی همکاران عزیز خبرنگار در رسانههای خبری جهاددانشگاهی؛ ایسنا، ایکنا، سینا، هفته نامه بازار کار، همکاران روابط عمومی و همچنین خبرنگاران سایر رسانههای خارج جهاددانشگاهی که همواره حامی این نهاد بودهاند تبریک میگویم.
رییس جهاددانشگاهی تصریح کرد: جهاددانشگاهی یک نهاد فرهنگساز در تربیت نیروی انسانی کارآمد در تراز انقلاب اسلامی و یک نهاد الگوساز به لحاظ انجام فعالیتهای شاخص فرهنگی، آموزشی، علمی و فناورانه و کارآفرینی و اثبات پتانسیل کشور در رسیدن به پیشرفت توسعهی پایدار است که تاکنون نیز در انجام وظایف خود خوب عمل کرده و باعث ایجاد خودباوری و غرور ملی و شروع توسعهی دانشبینان در کشور شده است.
وی با بیان اینکه عملکرد جهاددانشگاهی در دوران دفاع مقدس را بسیار خوب و ارزنده و شروعکنندهی دفاع دانش بنیان در کشور میدانیم، افزود: در شروع دههی پنجم عمر بابرکت جهاددانشگاهی نگاهمان باید به آینده و برنامهریزی این نهاد برای ۴۰ سال بعدی و به قول رهبری انقلاب در بیانیهی گام دوم خودسازی، جامعهپردازی و تمدنسازی باشد.
رییس جهاددانشگاهی با تاکید بر اینکه توجه به جوانان و بهویژه دانشجویان و تبدیل خیل کثیری از آنها به کارشناسان و محققان و مدیران متخصص و متعهد و انقلابی در تراز تحقق اهداف توسعهخواهانهی جمهوری اسلامی ایران باید با شدت بیشتری در اولویت برنامهریزی ما قرار گیرد، افزود: این مهم باید توسط معاونت فرهنگی جهاددانشگاهی در تعامل با سایر معاونتها، برنامهریزی، مدیریت و اجرا شود.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: ساختارهای معاونت فرهنگی برای انجام این ماموریت کاملا کافی به نظر میرسند. توسعهی فرهنگی، توسعهی علمی و فناورانه، توسعهی اجتماعی و توسعهی سیاسی مطابق با معیارهای انقلاب اسلامی ایران باید محور برنامهریزیها قرار گیرد.
وی افزود: رهبر معظم انقلاب، دولت و مجلس محترم اعتماد بزرگی به جهاددانشگاهی در گذاشتن برگهای زرین دیگری در اثبات توان کشور در توسعهی علمی و فناورانه با تامین منابع مالی مور دنیار اجرای ۳۱ پروژهی فناورانه کردهاند. باید بکوشیم با اجرای موفق این طرحها و کاربردیکردن کامل آنها در تامین نیازهای جامعه و صنعت این اعتماد را پاسخ و گامهای بزرگ دیگری در رفع وابستگیها، ایجاد اشتغال برای جوانان عزیزمان و توسعهی اقتصاد دانشبنیان برداریم.
رییس جهاددانشگاهی گفت: حوزهی علوم انسانی و اجتماعی چنانکه آغاز کرده است، محور فعالیتهای خود را باید بررسی مشکلات کلان و ساختاری کشور ما قرار داده و با انجام مطالعات دقیق علمی و استفاده از نجربهی ۴۰ ساله جهاددانشگاهی و سازمانهای موفق مشابه و نظرخواهی از صاحبنظران متخصص و دلسوز انقلاب، راهکارهای حل مشکلات مهم کشور را به مسوولان ارایه میکنند.
وی با تاکید بر اینکه آموزش و اشتغال عرصهی دیگری از توانمندیهای جهاددانشگاهی است که نقش بسیار کلیدی در تربیت جوانان کشور دارد، افزود: این موضوع نقش مهمی در تربیت جوانان کشور در بستر آمادهی این نهاد و در تعامل با حوزههای فرهنگی، پژوهش و فناوری، اشتغال و تجاریسازی دارد و باید آنها را هوشمندانه متناسب با نیازهای چهل سالهی دوم انقلاب تربیت و مدیریت کنیم.
دکتر طیبی گفت: در یک جمعبندی اگر بخواهیم بیان کنیم که در چهل سال گذشته اگر در جهاددانشگاهی تلاش کردیم با انجام فعالیتهای شاخص علاوه بر ایجاد خودباوری و تامین برخی نیازهای جامعه، فاصلهی علمی و فناورانه خود را با دنیا کم یا به سطوح روز دنیا برسانیم، چهل سال دوم باید میدان حرف نو ما برای دنیا در توسعه علمی و فناورانه ادارهی دانشبنیان جامعه، تحقق اقتصاد دانشبنیان و حرکت در راستای تمدنسازی جمهوری اسلامی ایران باشد.
وی در پایان بیان کرد: عزت امروز جهاددانشگاهی حاصل اتکال به خداوند، خودباوری و تلاش و مدیریت جهادی در تقاطع سه عنصر ایمان، علم و عمل بوده است و ضامن موفقیت این نهاد در ادامهی مسیر حرکت خود نیز حفظ و پاسداشت همین فرهنگ است. مباحث مهم مرتبط با برنامهریزیها و حوزههای کاری را به امید خدا در جلسهی قاعدتا مجازی با روسای محترم واحدهای سازمانی جهاددانشگاهی مطرح میکنیم.
انتخاب دشوار جهادگران نمونه
دکتر احمد شریفیزاده معاون هماهنگی و امور مجلس جهاددانشگاهی نیز در این مراسم با گرامیداشت یاد و خاطره شهدای جهاددانشگاهی، بیان کرد: در برنامهریزیهای ستاد گرامیداشت چهلمین سالگرد این نهاد انقلابی با توجه به شرایط حاکم بر کشور دو سناریو متناسب با شرایط عدموجود کرونا و یا در شرایط وجود این بیماری مدنظر بود و البته پیشبینی ما این بود که بتوانیم برنامه گرامیداشت را بهصورت حضوری برگزار کنیم و در خدمت جهادگران در دانشگاه علم و فرهنگ باشیم و حتی برنامهریزیهای برگزاری نمایشگاه دستاوردهای جهاددانشگاهی هم انجام شده بود.
وی با بیان اینکه مقرر شد بیشترین استفاده را از ظرفیت رسانهها برای نمایش و تشریح دستاوردهای جهاددانشگاهی داشته باشیم، ادامه داد: یکی از برنامههای مراسم سالگرد موضوع تقدیر از جهادگران نمونه است، ۷ هزار و ۵۰۰ جهادگر در مجموعه این نهاد وجود دارد و مطابق آییننامه انتخاب جهادگر نمونه، به همه واحدها اعلام کردیم در حوزههای مختلف جهادگران برگزیده خود را معرفی کنند. از تمامی واحدها و در تمامی حوزهها تعداد ۳۰۵ نفر معرفی شدند و تقریبا در تمامی حوزهها، دو برابر سهمیه معرفی شدند و کار انتخاب جهادگران نمونه بسیار دشوار بود. سعی و تلاش ما این بود که این کار به نحو احسن انجام پذیرد.
تقدیر از جهادگران نمونهی کشوری
آیین چهل سالگی جهاددانشگاهی با چند ارتباط تصویری زنده با واحدهای سازمانی این نهاد که نماینده یا نمایندگانی در فهرست جهادگران نمونهی کشوری داشتند، دقایقی قبل پایان یافت.
اسامی جهادگران نمونهی کشوری که امروز در این آیین تجلیل شدند، به شرح زیر است:
- علی منصفیراد/ واحد سمنان
- دکتر روحالله فتحی/ پژوهشگاه رویان
- دکتر مهدی توتونچی/ پژوهشگاه رویان
- هادی حقی مکرم/ واحد همدان
- دکتر محمود اشعاری/ سازمان یزد
- دکتر محمدجواد شایگانفرد/ دانشگاه علم و فرهنگ
- موسی ایثاربخش/ دانشگاه علم و فرهنگ
- میثم آهنپنجه/ واحد آذربایجانغربی
- دکتر مهدی ژیانپور/ واحد اصفهان
- دکتر سام روزبهانی/ سازمان خواجه نصیرالدین طوسی
- دکتر محسن فاتح/ سازمان علوم پزشکی تهران
- دکتر جواد براتی/ سازمان خراسانرضوی
- دکتر معین فرشچیان/ سازمان خراسانرضوی
- دکتر علی صادقیتبار/ پژوهشگاه ابنسینا
- دکتر محمدرضا صادقی / پژوهشگاه ابنسینا
- مهندس ناصر رضاخانی/ پژوهشکدهی توسعهی صنایع شیمیایی
- دکتر محمدرضا توکلی محمدی/ پژوهشکدهی فرآوری معدنی
- مهندس محسن قربانعلی افجه/ پژوهشکدهی برق
- مهندس شعله عطایی/ واحد زنجان
- مهندس رحیم امیری/ سازمان خوزستان
- محمد علیزاده جناقرد/ واحد اردبیل
- علی زکایی گلستان/ خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)
- علی کوثر بیات / سازمان تهران
- محمدرضا علی آبادی/ سازمان کرمانشاه
- افسانه بیات / صندوق قرضالحسنهی دانشجویان ایران
- مهندس محمدامین صالحینژاد/ سازمان خوزستان
- مهندس رضا زمانیزاده/ واحد صنعتی اصفهان
- ندا عباسی/ سازمان قرآنی دانشگاهیان کشور
- علی حسینی/ واحد قم
- یاسر بشارتی/ واحد ایلام
- دکتر محمدصادق بیجندی/ دفتر مرکزی
- سید محمد جاویدان/ دفتر مرکزی
- مصطفی قنبری دولتآبادی/ دفتر مرکزی