مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس:

کُل ویژگی‌های یک نهاد انقلابی در جهاددانشگاهی وجود دارد

۱۴ مرداد ۱۳۹۹ | ۱۱:۲۳ کد : ۲۱۳۰۱ عمومی تاپ خبر
تعداد بازدید:۳۰۳
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان فارس با یادآوری اینکه جهاددانشگاهی در حوزه‌هایی که ورود داشته، موفق عمل کرده است، تاکید کرد که کُل ویژگی‌های یک نهاد انقلابی و برخاسته از متن انقلاب اسلامی در بخش‌های پژوهشی، آموزشی، فرهنگی و علمی را می‌توان به عینه در جهاددانشگاهی مشاهده کرد.
کُل ویژگی‌های یک نهاد انقلابی در جهاددانشگاهی وجود دارد

به گزارش روابط عمومی جهاد دانشگاهی فارس، صابر سهرابی ضمن تبریک چهلمین سالگرد تاسیس جهاددانشگاهی، در پاسخ به این پرسش که چه دستاوردهای مهمی از جهاد دانشگاهی در استان و کشور در ذهن شما مانده است؟، گفت: جهاد دانشگاهی در کشور از ابتدای انقلاب با اولویت انجام فعالیت‌های پژوهشی و فرهنگی؛ از نوع فرهنگ و هنر اسلامی، و همچنین تعمیق و توسعه بخشیدن به دانش و بینش دینی دانشجویان فعالیت‌های قابل تاملی انجام داده است؛ اگرچه مهمترین اقدامات این نهاد انقلابی، تلاش برای خودکفایی در بخش‌های مختلف بوده و دست‌آوردهای مهمی داشته است.

سهرابی با اشاره به اقدامات تاثیرگذار جهاددانشگاهی در دوران دفاع مقدس و انجام پروژه‌های نظامی دانش‌بنیان و تاکید براینکه اقدامات این نهاد در آن دوران از ذهن هیچ کس پاک نمی‌شود، گفت: با توجه به اینکه امسال در آستانه چهلمین سالگرد دفاع مقدس نیز قرار داریم، خوب است یادی کنیم از رشادت‌ها و دلاورمردی‌های رزمندگان در آن دوران. اما امروز برای برشمردن دست آوردهای جهاد دانشگاهی آنهم در حوزه های مختلف پژوهشی، فرهنگی، آموزشی و اشتغال و دیگر حوزه هایی که فعال بوده، اقدامات شاخص و ماندگار به قدری گسترده است که بیان همه آنها در این مقال نمی‌گنجد.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس جهاددانشگاهی را در حوزه فعالیت‌های فرهنگی بسیار شاخص دانست و با اشاره به اینکه ایجاد 2 خبرگزاری ایسنا و ایکنا، به عنوان رسانه‌های مورد وثوق و شاخص در جهاددانشگاهی در این حوزه است، گفت: یکی از حوزه‌های فعالیت جهاددانشگاهی، مرکز آموزش‌های کوتاه مدت است که کارنامه‌ی مثبتی داشته و با فراهم کردن بستر مهارت آموزی و مهارت افزایی، سهم قابل توجهی در اشتغال دارد.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس در پاسخ به این پرسش که، جهاددانشگاهی به عنوان نهادی پیشرو و نوآور چه نقشی در رصد و شناسایی نیازهای جامعه می‌تواند ایفا کند؟ گفت: جهاددانشگاهی از زمانی که در راستای عمل به فرامین بنیان‌گذار جمهوری اسلامی حضرت امام خمینی(ره) تشکیل شد، تاکنون، همواره اقدامات و اهداف خود را برپایه نیازهای شناسایی شده در جامعه دنبال و اجرایی کرده و همواره در حال پیمایش و شناسایی این نیازها و اولویت‌ها است؛ ایجاد مرکز افکارسنجی (ایسپا) ذیل این نهاد، با همین رویکرد انجام شد و تا امروز هم اقدامات دانش‌محور و قابل اعتنایی را از این مرکز (ایسپا) در حوزه‌های مختلف سراغ داریم.

سهرابی همچنین در پاسخ به اینکه؛ چه شاخصه‌هایی جهاد دانشگاهی را به عنوان نهادی برخاسته از دل انقلاب، متمایز می‌کند؟، گفت: شاخصه‌های مختلفی را در این موضوع می‌توان مد نظر قرار داد اما آنچه که اکنون به ذهن متبادر می‌شود؛ همگام بودن با دانشجویان و دانشگاهیان، هویت اسلامی ایرانی، تاثیرگذار در توسعه و پیشرفت جامعه اسلامی، پیشگام در فرهنگ دینی و تعالی نسل جوان، دانش‌بنیان و پژوهش محوری و .... همه‌ی ویژگی‌هایی را که می‌توان برای یک نهاد انقلابی متصور بود، در جهاد دانشگاهی دیده می‌شود و همین امر موفقیت این نهاد را به نوعی تضمین کرده است.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس در خصوص ارزیابی عملکرد جهاددانشگاهی در تربیت نیروهای کارآمد و متعهد برای نظام اسلامی، با یادآوری اینکه در دوران جنگ تحمیلی، ساماندهی و اعزام نیروهای دانشگاهی و دانشجویان با هدف تامین نیاز به نیروی انسانی متخصص و متعهد و جوان، برعهده جهاددانشگاهی بود، که منجر به پرورش و رشد استعدادهای دانشجویی و دانشگاهی شد، گفت: همان نیروهایی که در دوران دفاع مقدس و با محوریت جهاددانشگاهی سامان‌دهی شدند امروز هم همچنان در میدان کار، فعالیت، مبارزه با سختی‌ها و تلاش برای توسعه کشور، حضور دارند.

او ادامه داد: امروز هم جهاد دانشگاهی همچنان این رسالت را با انجام فعالیت‌های پژوهشی و برگزاری دوره‌های آموزشی مورد نیاز جامعه و رویکردهای علمی و فناورانه دنبال می کند. بخشی از اقدامات انجام شده توسط جهاددانشگاهی در سراسر کشور، توسط خبرگزاری سینا، منتشر می‌شود و با مشاهده این گزارش‌ها متوجه تاثیرگذاری اقدامات این نهاد در تربیت نیروهای کارآمد و متعهد و ارزشمند برای اتکاء هرچه بیشتر به توان نیروی انسانی داخلی در حوزه‌های مختلف خواهیم شد.

سهرابی در پاسخ به این سئوال که اولویت واگذاری ماموریت‌های جدید به جهاددانشگاهی چیست و چه برنامه‌هایی برای استفاده از ظرفیت این نهاد در برطرف کردن نیازهای استان، وجود دارد، گفت: اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی، همواره ارتباط خوب و موثری را با جهاددانشگاهی در استان فارس داشته و در دوره‌ها و زمینه‌های مختلف، از ظرفیت این نهاد بهره‌برده است، این موضوع خصوصا در حوزه ماموریت‌های فرهنگی جهاددانشگاهی که به وظایف سازمانی ما مرتبط می‌شود، مشهودتر است؛ قطعا در هر زمان که نیاز به پایه‌ریزی و گسترش روابط و تعاملات جدید بین دو دستگاه وجود داشته باشد، اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی همواره آماده تعاملات و همکاری‌های بیشتر در حوزه‌های مختلف آموزشی، پژوهشی، فرهنگی و اجتماعی با جهاددانشگاهی در استان فارس است.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی در ارزیابی تنوع و گستردگی خدمات جهاددانشگاهی در کشور نیز گفت: بدون شک جهاددانشگاهی توانسته است در حوزه‌های مختلف پزشکی، فنی مهندسی، کشاورزی، علوم پایه و علوم انسانی خدمات شایسته و بایسته ای را انجام دهد و در علوم نوین نیز با پیاده سازی و تجاری سازی ایده‌های نو، تبدیل دانش به فناوری و ... خوش درخشیده. مضاف بر این جهاددانشگاهی در حوزه‌های آموزشی به ویژه آموزش های کوتاه مدت تخصصی  فعالیت گسترده‌ای را در کشور انجام داده که به نظر می‌رسد این آموزش ها هدفمند بوده و منطبق بر نیازهای جامعه ارایه می‌شود. از این موضوع نیز نمی توان گذشت که جهاد دانشگاهی یکی از بزرگترین حوزه های چاپ و نشر کشور به شمار می‌رود و هر سال تیراژ بسیار بالایی از آثار مکتوب در بخش‌های مختلف علمی و تخصصی را به خود اختصاص داده که این نشان‌دهنده از گستردگی خدمات جهاد دانشگاهی در کشور است.

وی در خصوص ارتباط اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس با جهاددانشگاهی و راهکار افزایش سطح تعاملات بین دستگاهی، گفت: این اداره کل طی سال‌های گذشته تاکنون، ارتباط تنگاتنگی به جهاددانشگاهی استان فارس خصوصا در حوزه‌های پژوهشی و فرهنگی داشته است؛ البته موضوع حمایت از جهاددانشگاهی اصولا باید در سطوح بالادستی دنبال کرد اگرچه حمایت‌هایی از سوی این اداره نیز در قالب‌های مختلف خصوصا در حوزه‌های رسانه‌ای و آموزشی و پژوهشی طی این سالها انجام شده است. 

صابر سهرابی اضافه کرد: در این دوران سخت و طاقت فرسای تحریم‌های ظالمانه و مشکلات اقتصادی که گریبان مردم را گرفته و البته شیوع بیماری کشنده و خطرناک کرونا، باید بیش از هر زمان به توسعه تعامل بین دستگاه‌ها توجه داشته و به عملکردی جهادی در همه بخش‌ها معطوف بود؛ البته امروز مردم و نهادهای مردمی به شکلی جهادی، حمایت‌های خوبی از یکدیگر داشته و دارند؛ قطعا نهادها، سازمان‌ها و دستگاه‌های دولتی که در بخش‌های مختلف وظایفی را نسبت به جامعه عهده‌دار هستند، باید با همدلی بیشتر و تعامل مطلوب‌تری دست به دست هم داده و در مسیر خدمت بهتر و اثرگذارتر به مردم و هموار کردن مسیر دشوار امروز، کمک و همراهی کنند. در این شرایط باید از عملکردهای جزیره‌ای پرهیز و در مسیر هم‌افزایی اقدامات حرکت کرد تا تاثیرگذاری بیشتری را شاهد بود.