عضو کانون ارزیابی جهاددانشگاهی اعلام کرد:

ارزیابی جمعی از مدیران فارس توسط جهاددانشگاهی

۱۲ خرداد ۱۳۹۹ | ۱۱:۱۴ کد : ۱۸۶۰۰ عمومی تاپ خبر
تعداد بازدید:۷۱۰
عضو کانون ارزیابی و توسعه شایستگی جهاددانشگاهی از اجرای شدن طرح ارزیابی مدیران دستگاه‌های اجرایی استان فارس توسط ارزیابان آن مرکز خبر داد.
ارزیابی جمعی از مدیران فارس توسط جهاددانشگاهی

سیدرفیع موسوی دوشنبه ۱۲ خرداد در حاشیه اجرای برنامه ارزیابی مدیران اجرایی استان فارس در جمع خبرنگاران گفت: با توجه به اهمیت جایگاه مدیریتی، نگاه ویژه‌تر سازمان‌ها به سمت‌های مدیریتی و به کارگیری وسواس بیشتر در انتخاب مدیران، بدیهی است.

او با اشاره به توسعه روش‌شناسی‌های علمی در حوزه منابع انسانی و طرح نظریه شایستگی، افزود: اکنون جهت گیری اصلی سازمان‌های پیشرو، طراحی تمامی فرایندهای منابع انسانی بر مبنای شایستگی است، بنابراین ابزارها و روش شناسی های سنجشی و پرورشی نیز با رویکرد شایستگی محور طراحی و پیاده سازی می‌شود.

موسوی نیروی انسانی هر سازمان را ارزشمندترین سرمایه برشمرد و گفت: این موضوع در مورد مدیران جایگاه ویژه‌تری دارد، زیرا قدرت بهره‌برداری از منابع مالی و غیرمالی هر سازمان در اختیار مدیر است؛ پس تصمیم‌گیری یک مدیر به صورت مستقیم در بهره وری و توسعه سازمان تاثیرگذار خواهد بود، به همین دلیل دامنه تاثیرگذاری مدیران در مقایسه با کارکنان شاغل در سمت های کارشناسی بسیار گسترده و قابل توجه است.

او ادامه داد: در میان روش‌های ارزیابی و توسعه که انحصارا برای انتخاب و پرورش مدیران استفاده می شود، مراکز ارزیابی و توسعه شایستگی مدیران از قابل اطمینان ترین ابزارها محسوب می شود. تا جایی که بر اساس نتایج برخی پژوهش ها اعتبار این ابزار، بالاترین میزان اعتبار را در مقایسه با سایر ابزارهای ارزیابی دارا است.

موسوی با اشاره به ابلاغ بخشنامه اسفندماه سال ۹۶ سازمان اداری و استخدامی کشور در خصوص ارزیابی و توسعه شایستگی‌های عمومی مدیران حرفه‌ای به دستگاه‌ها و سازمان‌های سراسر کشور نیز گفت: جهاددانشگاهی با توجه پیشینه تخصصی و درخشان در حوزه‌های پژوهشی و آموزشی و داشتن بزرگترین شبکه آموزشی کوتاه مدت تخصصی کشور همچنین بهره گیری از متخصصین مستعد و باتجربه در حوزه های روان شناسی صنعتی، سازمانی، مدیریت منابع انسانی، مدیریت استراتژیک و روان سنجی و با اخذ مجوزهای لازم از سازمان امور اداری و استخدامی کشور، اقدام به طراحی و اجرای کانون‌های ارزیابی و توسعه در دستگاه های مختلف اجرایی و صنایع مختلف تولیدی و خدماتی کرده است.

او یکی از عوامل کلیدی موثر در موفقیت کانون‌های ارزیابی را برنامه ریزی و مدیریت اجرای کانون دانست و گفت: در واقع چینش مراحل و تمرین‌های مرکز ارزیابی به دلیل فشردگی بالا و محدودیت زمانی عامل بسیار مهمی محسوب می‌شود، با این حال تدوین برنامه زمانی کانون ارزیابی باید با اطلاع از محتوای تمرین‌ها، زمان مورد نیاز، میزان بار شناختی هر تمرین، برآورد خستگی ذهنی شرکت کنندگان و اعمال تنوع انجام شود.

موسوی خاطرنشان کرد: برای آرامش بیشتر ارزیابی شوندگان و پیشگیری از عوارض خستگی از سفر و استرس ناشی از تجربه حضور در محیط های خارج از استان، اجرای کانون ارزیابی و توسعه مدیران را در استان محل سکونت مدیران برنامه ریزی و اجرایی شده است.

شایستگی مدیر تضمین کننده موفقیت سازمان است

رئیس جهاددانشگاهی واحد فارس نیز گفت: شایستگی‌ها، مجموعه توانایی‌ها و ظرفیت‌هایی است که شخص را قادر خواهد کرد تا در چارچوب محدودیت‌های درون و برون سازمانی، عملکرد مطلوبی در ایفای نقش و وظایف محوله اداری خود داشته باشد.

مظاهر بابایی با بیان اینکه شایستگی‌ها تضمین کننده موفقیت سازمانی‌ست، گفت: شایسته سالاری یکی از ارکان توسعه پایدار در کشورهای مختلف محسوب می‌شود و به همین واسطه کشورهای توسعه یافته مکانیزم‌های مختلفی را برای تحقق این مهم مدنظر قرار داده‌اند.

او خاطرنشان کرد: کانون ارزیابی و توسعه شایستگی یکی از کارآمدترین روش‌ها برای احراز شایستگی مدیران به شمار می‌رود و در سال‌های اخیر برای سنجش شایستگی مدیران دولتی از این شیوه استفاده شده است.

بابایی ادامه داد: کانون ارزیابی و توسعه شایستگی مدیران جهاددانشگاهی با بهره‌گیری از ارزیابان حرفه‌ای و دارای صلاحیت، ارزیابی مدیران پایه و میانی دستگاه‌های اجرایی استان فارس را در دستور کار قرار داده و اجرایی کرده است.

رئیس جهاددانشگاهی فارس یادآور شد: در این راستا جمعی از مدیران اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی و شرکت شهرک‌های صنعتی فارس مورد ارزیابی قرار گرفته‌اند.


( ۷ )