همکاری متقابل پارک علم و فناوری استان با جهاد دانشگاهی فارس

۰۱ بهمن ۱۳۹۸ | ۱۴:۲۴ کد : ۱۵۳۳۶ پژوهش و فناوری تاپ خبر
تعداد بازدید:۷۱۳
راه‌های همکاری پارک علم و فناوری استان با جهاد دانشگاهی فارس مورد بحث و تبادل‌نظر قرار گرفت.
همکاری متقابل پارک علم و فناوری استان با جهاد دانشگاهی فارس

راه‌های همکاری پارک علم و فناوری استان با جهاد دانشگاهی فارس مورد بحث و تبادل‌نظر قرار گرفت.

 

به گزارش روابط عمومی جهاد دانشگاهی فارس، صبح امروز یکم بهمن‌ماه در جلسه‌ای مشترک، روسای پارک علم و فناوری و جهاد دانشگاهی فارس در خصوص همکاری‌های متقابل و راه‌اندازی شعبه پارک علم و فناوری و صنایع نرم فرهنگی توسط جهاد دانشگاهی فارس به بحث و گفتگو نشستند.

رئیس جهاد دانشگاهی فارس ضمن معرفی فعالیت‌ها و خدمات این نهاد انقلابی گفت: با توجه به موافقت اولیه در خصوص احداث شعبه پارک علم و فناوری و صنایع نرم فرهنگی توسط این نهاد در استان فارس، در نظر دارد جهت حمایت از این فعالیت نوپا و فناورانه در حوزه صنایع نرم فرهنگی، از ظرفیت‌های موجود در استان به خصوص پارک علم و فناوری فارس بهره‌مند گردد.

وی در خصوص پیشینه احداث پارک گفت: پارک ملی علوم و فناوری های نرم و صنایع فرهنگی، با مجوز شورای گسترش آموزش عالی در 22 اردبیهشت 1397 آغاز به کار نمود. این پارک به عنوان نخستین پارک ملی علم و فناوری در حوزه علوم انسانی و صنایع خلاق فرهنگی با هدف تجاری‌سازی دستاوردهای فرهنگی و هنری و ایجاد بستر مناسب برای رشد فناوری های فرهنگی و توسعه بازار شرکت‌های دانش‌بنیان فعال در این حوزه ها تاسیس شد. این پارک محصول همکاری مشترک میان جهاددانشگاهی، معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و وزارت علوم، تحقیقات و فناوری است که به منظور تبدیل ایده‌های نو در حوزه‌هایی همچون صنایع دستی، گردشگری، رسانه‌های تصویری و علوم انسانی به محصول و فناوری‌های نوین، در کشور شروع به کار کرده است.

بابایی اظهار داشت: راه‌اندازی شعبه پارک در جهاد دانشگاهی در جهت ایجاد تفکر خلاق و هم‌افزایی بین متولیان این امر صورت پذیرفت، شاید نگاه عموم جامعه به فعالیت‌های پارک به صورت خاص باشد که باید این نگاه تغییر کند و پارک علم و فناوری به عنوان مرجع باید در این خصوص اقدام نماید.

رئیس جهاد دانشگاهی فارس افزود: ظرفیت‌سازی برای اشتغال‌دانش‌بنیان فارغ‌التحصیلان رشته‌های علوم انسانی، گردشگری هنروفناوری‌ اطلاعات- توسعه زیرساخت‌های ارتقاء توسعه کارآفرینی فرهنگی و حمایت از فعالیت‌های دانش‌بنیان خلاق در حوزه های یاد شده- ایجاد تعامل موثر میان اندیشمندان و محققان حوزه های مرتبط با هنرمندان و تولیدکنندگان محصولات فرهنگی و رسانه‌ای- حمایت از تجاری­سازی صنایع فرهنگی و فناوری‌های نرم مبتنی بر دستاوردهای علمی ، پژوهشی و تجارب عملی هنرمندان- جلب حمایت سرمایه‌گذاران داخلی و خارجی برای توسعه صنایع فرهنگی و خلاق از جمله ماموریت های پارک ملی علوم و فناوری های نرم و صنایع فرهنگی است.

وی افزود: با توجه به وجود بیش از 70 نوع صنایع دستی در فارس، پتانسیل خوبی در این خصوص وجود دارد که مغفول مانده و جا دارد با کار جدید و ایده‌های نو از این فرصت استفاده کرد و برای استان ارزش‌افزوده به سزایی ایجاد نمود.

 

رئیس پارک علم و فناوری استان فارس نیز ضمن قدردانی از تلاش‌ها و فعالیت‌های جهاد دانشگاهی در این خصوص گفت: پتانسیل این نهاد انقلابی بسیار زیاد است و از ابتدای شکل‌گیری تا کنون توانسته در حوزه‌های مختلف فرهنگی، پژوهشی سرآمد و پیشرو باشد.

دکتر ذوالقدر افزود: با توجه به این که در خصوص اقدامات و فعالیت‌های پارک‌های علم و فناوری در کشور کارهای مختلف و پیگیری‌های مستمری انجام پذیرفته ولی هنوز برآیند خوبی حاصل نشده است.

وی گفت: متأسفانه در استان هنوز این مسأله به طور جامع و چشمگیر در بین جامعه دانشگاهی و جویای کار و حتی کارآفرینان جایگاه خود را پیدا نکرده است، و این مهم با توجه به وجود پتانسیل بسیار خوب و بالا در فارس می‌طلبد که با همکاری همه دستگاه‌های اجرایی و دانشگاه‌های مادر و به صورت بهینه به مرحله اجرا درآید.

ذوالقدر اضافه کرد: به طور مثال در اکوسیستم دره سیلیکون، واقع در آمریکا تمامی زیرساخت‌های یک پارک دیده شده است که بزرگ‌ترین و مطرح‌ترین شرکت‌های تکنولوژی دنیا از جمله اپل، سیسکو، گوگل، اچ‌پی، اینتل و اوراکل از آن جمله هستند. این دره به این دلیل دره سیلیکون نامیده می‌شود که در ابتدا محل حضور بسیاری از تولید‌کنندگان و نوآوران تولید تراشه بوده است، اما در نهایت به خاطر وجود کسب‌و‌کارهای مرتبط با تکنولوژی‌های پیشرفته  (High-tech)، سیلیکون نامیده شد.

رئیس پارک علم و فناوری استان با اشاره به فعالیت این پارک اظهار داشت: با توجه به همکاری خوب این پارک و دانشگاه‌های شیراز و علوم پزشکی و وجود مراکز رشد در این دو دانشگاه و اختصاص فضایی مناسب در نظر است که فعالیت‌های هم‌گرا و در یک راستا صورت پذیرد.

ذوالقدر گفت: پارک علم و فناوری باید به صورت حلقه وصل بین شرکت‌های دانش‌بنیان و مراکز رشد باشد تا بتوان از خروجی آن‌ها به صورت بهینه استفاده لازم را برد و فناوری تولیدی را گسترش داد. و مسیر ورود شرکت‌های بزرگ و کارآفرین به پارک را تسهیل نمود.


( ۲ )