مبادله تفاهمنامه همکاری بین جهاددانشگاهی فارس و موسسه آپادانا
جهاددانشگاهی فارس و موسسه غیرانتفاعی آپادانا با هدف گسترش همکاریهای آموزشی، پژوهشی، فرهنگی و توانمندسازی تفاهمنامه همکاری امضا و مبادله کردند.
به گزارش روابط عمومی جهاد دانشگاهی فارس، عصر یکشنبه هشتم دیماه، روسای جهاددانشگاهی استان فارس و موسسه آموزشعالی آپادانا، با امضا و مبادله یک تفاهمنامه، همکاریهای علمی، آموزشی، پژوهشی و فرهنگی خود را در بستری برنامهریزی شده آغاز کردند.
رئیس جهاددانشگاهی فارس در جلسه امضا و مبادله تفاهمنامه با موسسه آپادانا به خبرنگاران گفت: جهاددانشگاهی از ظرفیت بسیار خوبی در حوزه آموزشهای کوتاه و بلندمدت برخوردار است و آمادگی کامل دارد تا این توانمندی را در مسیر توسعه فعالیتهای آموزشی به اشتراک بگذارد.
دکتر مظاهر بابایی با تاکید بر اینکه بدون نگاه کیفی به حوزه آموزش، امکان هدایت دانشگاهها و موسسات آموزش عالی به سمت دانشگاههای کارآفرین و نسل سوم وجود ندارد، آمادگی جهاددانشگاهی را برای در اختیار قرار دادن توان آموزشی و علمی در حوزههای کاربردی اعلام و اضافه کرد: جهاددانشگاهی وظیفه ارائه خدمات به نحو احسن به خانواده دانشگاهی را دارد.
وی با اشاره به فعالیتهای فرهنگی، پژوهشی و آموزشی در جهاددانشگاهی به عنوان یک نهاد خاص دانشگاهی، گفت: دورههای مهارتی برای رفع مشکل بیکاری فارغالتحصیلان در ۱۴ مرکز آموزشی جهاددانشگاهی استان در دستور کار قرار دارد.
رئیس جهاددانشگاهی فارس همچنین یادآور شد که سالانه بین ۲۰ تا ۲۵ هزار دانشجو در مراکز آموزشی جهاددانشگاهی این استان پذیرش میشوند.
بابایی همچنین با اشاره به درصد موفقیت بالای فارغالتحصیلان در بازار کار با محوریت تغییر سبک آموزش در جهاددانشگاهی به عنوان یکی از شاخصههای مهم این نهاد، عنوان کرد: با تکیه صرف بر جزوه و کلاسهای تئوری، کاری برای مهارت آموزی انجام نخواهد شد.
او گفت: امروز رشتههایی در جهاددانشگاهی تدریس میشوند که از همانها، چرخه اشتغال تامین میشود که دورههای گوهر شناسی، سنگ تراشی و تجهیزات پزشکی از جمله آنهاست.
رئیس جهاددانشگاهی فارس همچنین دو خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) و خبرگزاری بینالمللی قرآن (ایکنا) را از ظرفیتهای قوی و مطلوب حوزه فرهنگی این نهاد معرفی کرد و افزود: در حوزه پژوهش و فناوری جهاددانشگاهی نیز شاهد موفقیتهای خوبی بودهایم، چرا که مبنای فعالیت در این حوزه از ابتدا فعالیتهای کاربردی بوده و در راستای تقویت آن، تلاش شده تا از گروههای پژوهشی استفادههای کاربردی شود.
بابایی وجود مرکز روانشناسی تخصصی، درمانگاه، آزمایشگاه ژنتیک، گروههای پژوهشی ژنتیک و ... را از شاخصترین ظرفیتهای جهاددانشگاهی در حوزه پژوهش عنوان و ابراز امیدواری کرد که تا سال ۱۴۰۰ پژوهشکده بین رشتهای سلامت راهاندازی شود.
او ادامه داد: با توجه به نیازی که طی یک دهه گذشته در کشور احساس میشد، سازمانی تحت عنوان سازمان تجاری سازی فناوری و اشتغال دانش آموختگان توسط جهاددانشگاهی راهاندازی شد؛ این سازمان وظیفه بررسی شرایط موجود دانشگاهها، جامعه و روشهای جدید اشتغال را بر عهده دارد.
رئیس جهاددانشگاهی فارس خاطرنشان کرد: اگرچه در گذشته برگزاری دورههای کارآفرینی، مشاورههای شغلی، تعیین دورههای جدید و برگزاری همایشها و استارتاپها در این سازمان در دستور کار قرار داشت اما در برنامه جدید توسعه، به راهاندازی مراکز آموزش نوآوری و شکوفایی در سطح دانشگاهها توجه شده است.
بابایی هدف از این راهاندازی این مراکز تحت عنوان مراکز پیش رشد، را ثبت ایدههای همه جامعه و ایجاد پل میان صنعت و دانشگاه برشمرد.
رئیس مؤسسه آموزش عالی آپادانا نیز با بیان اینکه این موسسه توسط ۴۵۰ نفر از اساتید برجسته که عموما عضو هیئت علمی دانشگاه شیراز هستند، اداره میشود، گفت: آپادانا شاید تنها موسسه آموزش عالی باشد که ۱۰ نفر از اساتید با رتبههای استاد تمام و دانشیار را در خود جای داده است.
دکتر سیداحمد جنابعلی جهرمی با اشاره به تحصیل۴ هزار دانشجو در این موسسه، افزود: این دانشجویان در ۴۶ رشته موجود که ۱۳ رشته آن در مقطع کارشناسی ارشد است، در سه دانشکده فنی و مهندسی، علوم انسانی و هنر مشغول به تحصیل هستند.
او با اشاره به پتانسیلهای مطلوب جهاددانشگاهی فارس در حوزه آموزش و پژوهش، عنوان کرد: دانشگاهها باید به سمت کار مهارتی حرکت کنند و تنها به مباحث تئوری بسنده نشود.
رئیس مؤسسه آموزش عالی آپادانا با بیان اینکه تلاش کردهایم به سمت رشتههای کاربردی و مسائل مهارتی پیش برویم، گفت: به عنوان مثال در رشته نقشه برداری دانشجویان علاوه بر دوره کارآموزی در یک دوره یکماهه، تمام روشهای نقشه برداری از جمله پهبادها و ...را فرا میگیرند.
جنابعلی جهرمی همچنین ابراز امیدواری کرد که همکاری متقابل با جهاددانشگاهی فارس منجر به توسعه و تقویت خانواده آموزش عالی شود.