حرکت جهاددانشگاهی در راستای بیانیه گام دوم انقلاب/ خواستن و توانستن را اثبات کردیم
رئیس جهاددانشگاهی کشور با اشاره به نقش این نهاد در گام دوم انقلاب گفت: ما کاملاً در راستای این بیانیه حرکت میکنیم و خودمان را در متن و جریان بیانیه میدانیم.
حمیدرضا طیبی، رئیس جهاددانشگاهی کشور اوایل خردادماه در حاشیه بازدید از واحد فارس و در گفتوگو با روابط عمومی جهاد دانشگاهی فارس، به تبیین نقش این نهاد در گام دوم انقلاب اسلامی پرداخت و گفت: در بحث بیانیه گام دوم مقام معظم رهبری بحثهای مختلفی مطرح کردند و ما احساس میکنیم کاملاً در راستای این بیانیه حرکت میکنیم و خودمان را در متن و جریان بیانیه میدانیم.
وی افزود: این مسئله به دلیل آن است که کارهایی که ما میکنیم کارهای الگویی است و این نیست که بخواهیم یک بنگاه علمی و فناورانه و اقتصادی صرف باشیم که به خاطر اقتصاد دارد این کارها را میکند، خیر؛ کارهایی که ما انجام میدهیم عمدتاً در کشور انجام نشده است و با انجام آنها میخواهیم اثبات کنیم که توانش داریم و این کارها هم عمدتاً توسط نیروهای جوان انجام میشود.
طیبی یادآور شد: در آبانماه سال گذشته این توفیق حاصل شد که به همراه 25 نفر از نسل نخبه انقلاب جهاددانشگاهی که همگی متولد دهه 60 به بعد بوده و کارهای شاخصی در جهاددانشگاهی انجام داده بودند، به خدمت مقام معظم رهبری برسیم و کارهای خود را ارائه دهیم که بحمد الهی این کارها بسیار مورد توجه معظمله قرار گرفت.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: کارهایی که ارائه دادیم علمی، به روز و کاربردی شده بودند که هم مورد تشویق قرار گرفتند و هم در مناسبتهای مختلف که بحث استفاده از توان ملی پیش میآید، مقام معظم رهبری همیشه توصیه به استفاده از توان جهاددانشگاهی میکنند.
وی اضافه کرد: در نهایت از جهاددانشگاهی خواسته شده است که فناوریهایی که میتواند آنها را تولید کرده و کشور را از وابستگی برهاند، اعلام کند و جهاد هم در این راستا 31 طرح اعلام کرد و بودجه مناسبی هم از صندوق توسعه ملی برای این کار در نظر گرفتند.
رئیس جهاددانشگاهی کشور تأکید کرد: به همین دلایل است که میگوییم ما خودمان را در راستای اجرای گام دوم انقلاب میبینیم و به همراه ایدههای مقام معظم رهبری مطابق با آنچه که در گام دوم بیان شده است.
طیبی در بخش دیگری از سخنان خود با یادآوری اینکه یکی از فلسفههای مهم تشکیل جهاددانشگاهی ایجاد خودباوری در نسل جوان کشور است، گفت: دوران قبل از انقلاب درک کرده بودیم و احساسمان این بود که کشور بر اثر تبلیغات غربیها دارد به عمد در زمینه توسعه علمی و فناورانه یا اداره دانشبنیان و یا داشتن اقتصادی مبتنی بر توان علمی و فناورانه، دور نگه داشته میشود.
وی با بیان اینکه بعد از انقلاب صنعتی که در غرب رخ داد، به اهمیت توسعه علمی و فناورانه در ایجاد قدرت و ثروت پی بردند، گفت: علم و فن تبدیل به مبنای ایجاد قدرت و ثروت برای غربیها در حوزههای مختلف نظامی، دفاعی و اقتصادی شد و هر چقدر هم که علم و فن پیشرفت میکرد فاصله ارزش افزودهای که علم ایجاد میکرد نسبت به مواد اولیه بیشتر میشد لذا حتی به نظر میرسد که آنها دیگر دیدند نیازی به استعمار سرزمینها برای اینکه خیالشان از بابت منابع راحت شود، نیست و بیشتر تمرکز کردند بر روی توسعه علمی و فناورانه لذا تمرکز غرب بر روی دانشگاهها و مراکز تحقیقاتی توسعه علمی و فناورانه رفت.
رئیس جهاددانشگاهی کشور افزود: غرب سعی کرد که کشورهای جوامع سوم را به شکلی به حاکمان وابسته عقب نگه دارد و بیشتر نیروهای توانمند آنها را در مراکز تحقیقاتی و دانشگاهی خودشان جذب کند و یا در برخی از کشورها صنایع مونتاژ را اجرا و توسعه دهد.
وی ادامه داد: با پیروزی انقلاب اسلامی و آن روحیه خودباوری که توسط امام در کشور دمیده شد و بعد از تشکیل جهاد سازندگی این ایده شکل گرفت که ما هم به دنبال ایجاد سازمانی باشیم که در زمینه توسعه فرهنگی، علمی و فناورانه و آموزش به عنوان عناصر اصلی پیشرفت کشور کار کند و با انجام کارهای شاخص و بزرگ ایجاد خودباوری در مردم و به ویژه نسل جوان کند.
طیبی با یادآوری اینکه در سال 1359 با تشکیل جهاددانشگاهی این ایده شکل واقعی به خود گرفت و کارهای بسیار خوبی انجام شد، گفت: به واقع در خودباوری نسل جوان جهاد دانشگاهی چه در حوزه پژوهشی که کارهای علمی و فناورانه انجام داده است چه در حوزه فرهنگی و حتی در حوزه آموزش و اشتغال آفرینی انجام داده است نقش مؤثری در خودباوری جوانان و مردم و ایجاد غرور ملی داشته است.
رئیس جهاددانشگاهی کشور تأکید کرد: این نهاد را همراه ایدههای امام راحل (ره) میدانیم که حرف اول و مهم را ایشان زد که ما میتوانیم اگر بخواهیم و جهاددانشگاهی خواستن و توانستن را اثبات کرد و بعد هم مقام معظم رهبری مسئولیت اداره کشور و رهبری را به عهده گرفتند، ما خودمان را کاملاً هم راستا با ایدههای ایشان میدانیم.
وی یادآور شد: قبل از صدور بیانیه گام دوم که خط مش 40 ساله انقلاب اسلامی است میتوان گفت که 20 سال است مقام معظم رهبری خیلی مستقیم و صریح تأکید میکنند که اقتصاد کشور باید دانشبنیان مبتنی بر توان ملی باشد و ایده اقتصاد مقاومتی که همان اقتصاد دانش بنیان است، متکی بر توان ملی خودمان توسعه یابد و ما هم کاملاً در همان جهت داشتیم حرکت میکردیم و اکنون هم حرکت میکنیم به همین جهت بود که جهاددانشگاهی و توانمندی آن مورد تأیید معظمله بود و اینکه ایشان فرمودند من برای آینده علمی کشور به جهاددانشگاهی امیدوارم به خاطر همین فعالیتها بود.