ضرورت تولید محتواهای فاخر دهه فجر در فضای مجازی ویژه دانشجویان
به گزارش روابط عمومی جهاد دانشگاهی فارس، دومین نشست کارگروه دانشجویی و دانشگاهی ستاد بزرگداشت دهه فجر استان فارس در حوزه ریاست جهاددانشگاهی این استان برگزار شد.
در این نشست که به ریاست مظاهر بابایی، رئیس جهاددانشگاهی فارس برگزار شد، نمایندگانی از دانشگاههای مختلف نظیر دانشگاه صنعتی شیراز، دانشگاه علوم پزشکی شیراز، دانشگاه آزاد اسلامی فارس، دانشگاه هنر شیراز، نهاد نمایندگی ولی فقیه در دانشگاههای استان، دانشگاه جامع علمی ـ کاربردی فارس و همچنین بسیج دانشجویی فارس حضور داشتند.
مظاهر بابایی، رئیس جهاددانشگاهی فارس در این نشست با یادآوری اینکه مسئولیت کارگروه دانشگاهی ستاد بزرگداشت دهه فجر استان به عهده این نهاد انقلابی گذاشته شده است، گفت: امسال بهدلیل مناسبتهای پیشرو مسئولیت کار سنگینتر شده است.
وی با بیان اینکه نخستین نشست این کارگروه در هفته گذشته با حضور نمایندگان دانشگاههای مختلف استان برگزار و یکسری برنامهها و پیشنهاداتی از سوی اعضا ارائه شد، گفت: تلاش میکنیم تا کارگروه فرهنگی ـ دانشجویی را در طول سال فعال نگهداریم و جلسات آن را هر ماهی یک بار برگزار کنیم تا بتوانیم از ظرفیتهای تمام دانشگاهها در پیشبرد اهداف متعالی فرهنگی در سطح دانشجویان و قشر دانشگاهی بهره ببریم و دانشجویان هم بتوانند از ظرفیت این کارگروه استفاده کنند.
بابایی بیان کرد: بهمناسبت ایامالله دهه فجر تمام دانشگاهها یکسری برنامههایی را برای دانشجویان خود در نظر گرفتهاند اما در این کارگروه میخواهیم برنامهها را تدوین کرده و برنامههای شاخص را معرفی کنیم تا تمام دانشجویان دانشگاههای مختلف استان بتوانند از برنامههای شاخص دانشگاهها استفاده کنند.
رئیس کارگروه دانشجویی و دانشگاهی ستاد بزرگداشت دهه فجر فارس اظهار کرد: امسال بهدلیل شیوع کرونا عمده برنامههای این کارگروه در فضای مجازی اجرا خواهند شد لذا از ظرفیت سازمان فضای مجازی سپاه فجر نیز در این زمینه استفاده میکنیم تا برنامهها گستره بیشتری داشته باشند.
وی بر ضرورت تولید محتواهای فاخر در فضای مجازی تأکید کرد و گفت: مسلماً برنامههای فضای مجازی ماندگارتر و اثرگذارتر هستند بههمین دلیل باید تلاش کنیم تا از این فرصت استفاده و همافزایی مناسبی با تمام دانشگاهها جهت ایجاد تولید محتواهای فاخر داشته باشیم.
ایجاد وحدت در دانشگاهها
بابایی با بیان اینکه یکی از مأموریتهای این کارگروه ایجاد وحدت در دانشگاههاست، گفت: تلاش میکنیم تا با ایجاد وحدت بتوانیم فعالیتهای علمی و فرهنگی دانشگاهها را در کنار یکدیگر قرار دهیم.
محمدرضا غلامپور، معاون فرهنگی جهاددانشگاهی فارس هم در این نشست با اشاره به فعالیتهای فرهنگی جهاد دانشگاهی خواستار همکاری بیش از پیش دانشگاهها در اجرای این برنامهها شد.
وی افزود: بهمنظور تدوین و جمعبندی مناسب برنامههای کارگروه دانشگاهی ستاد دهه فجر فراخوانی به تمام دانشگاههای استان ارسال شد تا برنامههای خود را به این کارگروه ارسال کنند و بعد از جمعبندی نهایی برنامهها ، آنها را به شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی اعلام خواهیم کرد.
غلامپور از دانشگاههای عضو کارگروه درخواست کرد برنامههای شاخص خود را معرفی کنند تا تمام دانشگاهها بتوانند از این برنامهها بهرهمند شوند.
حجتالاسلام محمد مهدوی، نماینده نهاد نمایندگی ولی فقیه در دانشگاه علوم پزشکی شیراز و دانشگاههای استان فارس نیز در این نشست گفت: یکسری برنامهها در این دانشگاه بهمناسبت ایامالله دهه فجر تدارک دیده شده است البته به دلیل شیوع کرونا بسیاری از برنامهها در بستر فضای مجازی اجرا خواهند شد.
وی برگزاری مسابقات مختلف فرهنگی و ورزشی، دیدار با خانوادههای شهدا از جمله شهدای سلامت، توزیع برشور وغیره را از جمله برنامههای در نظرگرفته شده برای این ایام در دانشگاه علوم پزشکی شیراز برشمرد.
محمدرضا محمدیانفر، نماینده دانشگاه صنعتی شیراز هم در این نشست گفت: دشمن هجمههای شدید فرهنگی به ذهنیت و اعتقادات جوانان از طرق مختلف انجام میدهد لذا ما هم باید پاسخ متناسبی به این هجمهها داشته باشیم.
وی با یادآوری فرمایشات رهبر معظم انقلاب و هشدار نسبت به جریان نفوذ، گفت: یکی از اهداف اصلی ما تبیین جریان انقلاب و بررسی جریان نفوذی که سالهاست ادامه دارد و در این راستا روشنگری برای مقابله با نفوذ بسیار مهم است.
محمدیانفر در ادامه برخی از برنامههای در نظر گرفته شده این دانشگاه برای ایامالله دهه فجر را اعلام کرد و گفت: فضاسازی، آذینبندی و نصب بنر در سطح کل دانشگاه، برپایی مسابقات دهه فجر در فضای مجازی، برپایی نمایشگاه دستاوردهای علمی نظامی بهصورت مجازی، نورافشانی در شب ۲۲ بهمن، اجرای تریبون آزاد دانشجویی، برگزاری مسابقات ورزشی، پیادهروی عمومی، برپایی مراسم جشن و مولودیخوانی بهمناسبت سالروز ولادت حضرت زهرا(س) در کنار مرقد شهید گمنام دانشگاه، قرائت زیارت عاشورا و اجرای کرسیآزاداندیشی در رابطه با انقلاب اسلامی در فضای مجازی، تبیین دستاوردهای انقلاب در فضای مجازی، بازگویی فسلفه انقلاب اسلامی و شبهات انقلاب در فضای مجازی مانند جریان نفوذ از جمله این برنامهها هستند.
انتشار خاطرات پیشکسوتان انقلاب، تولید پادکست دهه فجر و پخش در فضای مجازی، برپایی مسابقه و کارگاه آموزشی گام دوم انقلاب، جمعآوری کمکهای مالی و تحویل به گروه جهادی برای رسیدگی به خانوادههای نیازمند، تشکیل گروه آسیبشناسی برنامهها از دیگر برنامههایی بودند که وی به آنها اشاره کرد.
شبیهسازی دادگاه قاتلین شهید سلیمانی در فضای مجازی
مریم زیبایینژاد، نماینده دانشگاه آزاد اسلامی فارس نیز در این نشست به تشریح برنامههای این دانشگاه بهمناسبت ایامالله دهه فجر پرداخت و گفت: اجرای مراسم پیادهروی و برگزاری مراسم در کنار مقبره شهدای گمنام این دانشگاه، شبیهسازی دادگاه قاتلین شهید سلیمانی توسط دانشجویان رشته حقوق که متن این دادگاه توسط اساتید حقوق دانشگاه تهیه شده و انتشار آن در فضای مجازی، برپایی دو کرسی آزاداندیشی در رابطه با سبک زندگی و خانواده و ازدواج، برپایی کارگاه عفاف و حجاب در شب ولادت حضرت زهرا(س)، مسابقات ورزشی، توزیع نشریه، جشن انقلاب، خاطرهگویی انقلاب بهصورت مجازی، وبینار گام دوم انقلاب، نمایشگاه دستاوردهای انقلاب، فضاسازی، پخش سرودهای انقلابی و غیره از جمله برنامهها در نظر گرفته شده این دانشگاه برای ایام دهه فجر هستند.
علیرضا فتاحی، نماینده دانشگاه جامع علمی ـ کاربردی فارس هم در این نشست با بیان اینکه برنامههای این دانشگاه طی ۷ روز یعنی ایامی که دانشگاهها تعطیل نیستند، اجرا خواهند شد، گفت: در طی ایام دهه فجر هر روز از ساعت ۱۰ تا ۱۱:۳۰ یک نشست با موضوع آن روز بهصورت حضوری در یکی از مراکز دانشگاه علمی ـ کاربردی اجرا میشود که بقیه مراکز دانشگاه هم بهصورت مجازی از این برنامه بهرهمند میشوند.
فرنگیس یارمرادی، نماینده دانشگاه علوم پزشکی شیراز هم در این نشست گفت: برنامهریزیهای مختلفی برای ایامالله دهه فجر در دانشکدههای تحت پوشش این دانشگاه و همچنین بیمارستانها، مراکز درمانی و شبکههای بهداشت در سطح استان انجام دادهایم.
وی، آذینبندی تمام مراکز فرهنگی، سخنرانی مجازی با موضوع دهه فجر و دستاوردهای انقلاب اسلامی، نمایشگاه نقاشی کودکان با موضوع دهه فجر، مسابقه کتابخوانی در سطح کل دانشگاه، شعرخوانی بهصورت مجازی و جشن دهه فجر و هم میلاد حضرت زهرا(س)، عیادت از بیماران، اجرای اردوهای جهادی، ویزیت و مراقبت پزشکی در مناطق محروم، زیارت قبور شهدا، برپایی ایستگاههای اهدای خون، مسابقات وزرشی در دانشگاهها، پیادهروی و ورزشهای همگانی با رعایت پروتکلهای بهداشتی، برپایی نمایشگاه عکس و پوستر روزشمار انقلاب و غیره را از جمله برنامهریزیهای دانشگاه علوم پزشکی شیراز برای دهه فجر برشمرد.
سید مصطفی موسوی، نماینده بسیج دانشجویی فارس نیز در این نشست با بیان اینکه برنامههای فرهنگی به دو دسته تبلیغی و ترویجی و تبیینی تقسیمبندی میشود، گفت: علیرغم اینکه در قرآن کریم آمده است که ایامالله را گرامی بدارید اما رویکرد برنامههای دهه فجر در طی سالهای گذشته بیشتر ترویجی و تبلیغی و مناسبتی بوده است و برنامههای تبیینی که در طول سال هم میتواند ادامه پیدا کند، کمرنگتر شده است.
وی با تصریح اینکه جامعه دانشجویی شبهات زیادی دارد که پاسخ داده نشده است زیرا برنامههای ما رویکرد تبیینی نداشته است، گفت: باید مهمترین شبهه موجود در ذهن جوانان را بررسی کرده و برای آنها کرسی آزاداندیشی، مناظره و تریبون آزاد برگزار کنیم.
موسوی تأکید کرد: اگر برنامهها هدفمند بوده و چشمانداز داشته باشند، قطعاً میتوانیم برنامههای تببینی بهتر ببینیم و برنامههای شاخص خود را بهصورت تبیینی اجرا کنیم.
مریم فروغینیا، نماینده دانشگاه هنر شیراز نیز در این نشست به تشریح برخی از برنامههای این دانشگاه در ایام دهه فجر پرداخت و گفت: اجرای وبینارهایی تحت عنوان اقتصاد هنر، وبینار معرفی جوانان برتر متناسب با عناوین ایام دهه فجر، برپایی نمایشگاه عکس خیابانی با موضوع مدافعان سلامت از آثار دانشجویان و غیره از جمله این برنامهها هستند.